Tommy - en Turtle som garanterer fart

Han heter faktisk Turtle - på ordentlig. Hvordan Tommy Loholt fikk sitt mellomnavn, får du vite i en rykende fersk episode av Gatelagspodden - der det også blir poddens aller første trall.

Bildet: Tommy Turtle Loholt har funnet seg vel til rette og blitt en av de sentrale brikkene for Ranheims gatelag og for trener Ivar Sandvik.

 

Navnet skjermmer ingen heter det, men Tommy Turtle Loholt lever egentlig på ingen måte opp til sitt mellomnavn. For det går slett ikke i skilpaddefart verken i livet eller på banen.

- Jeg kan garantere fart, ja. Fart og god stemning, sier Tommy Turtle.

Det altså Turtle uten anførselstegn. For han heter det - etter en litt spontan avgjørelse du får høre mer om i siste episode av Gatelagspodden.

God stemning er det også i studio - som i dette tilfelle betyr et kontor bak tribunen på Extra Arena i Ranheim.

Det er nemlig der, på Ranheim, Tommy nå har landet. Ikke så langt fra der han vokste opp, men definitivt etter en reise som har gitt noen historier og noen erfaringer - og noen omveier via blant annet Spania, Thailand, Folldal og Vålerenga.

Jeg kjenner jeg er på rett sted i livet nå. Jeg har aldri hatt det så stabilt.

— Tommy Loholt om det å trives på Ranheims gatelag

Men det begynte altså i Trondheim. Med en mor han er både glad i og stolt av. Og i en skoleklasse der halvparten spilte fotball på Strindheim, den andre på Freidig. Selv gjorde han det siste. Og få ting var bedre enn å slå naboklubben (les: klassekameratene). De slo da også mange andre og Tommy og hans klassekamerater endte opp med blant annet to seiere i den meritterte Skandiacupen.

Det er rart hvor langt man kan komme med godt vennskap og samhold.

 

Inkluderende klubb

Sånn sett bør Ranheims nystartede lag ha en herlig tid foran seg - for Tommy kjenner at det vokser frem et sterkt og godt sosialt fellesskap i gjengen som startet å trene i april.

Og selv om noen knapt har sparket ball før og han selv knapt har gjort annet, stortrives han på banen.

- Folk er folk, sier Tommy, tydelig på at han nettopp er en som blir glad i mennesker.

- Vi er blitt en stabil og fin gjeng. Ranheim er en veldig inkluderende klubb med det Tommy karakteriserer som "fine folk".

 

Begynte i Vålerenga

Og det å snakke varmt om Ranheim føles helt naturlig å si for en som altså vokste opp i Freidig, heiet på Rosenborg og har spilt for Vålerenga.

Det siste kom i stand i fjor. Etter et Tyrily-opphold som startet i Folldal, men som ble avsluttet i Oslo. Og på gatelaget til Vålerenga trivdes han godt. Men i en nedstengt koronaby som Oslo var, kjenten han at det var på tide å komme seg hjem. Til Trondheim.

- Jeg har ikke hatt ro i ræva, sier Tommy om "reisen" som har inkludert jobbing i Spania og Thailand.

Så var det en periode der det, som han selv sier, gikk litt dårlig. Men i naturen i Folldal fant han roen. O i Vålerenga fikk han troen - og de hjalp ham videre med overgangen til Ranheim.

- Det burde jo vært en millionovergang det der, ler Tommy.

 

Drømmer om ny overgang

Som alltid har vært glad i å trene, men som nå trener mer enn noen gang. For han har en drøm om at han skal klare en overgang til.

- Jeg har lyst til å komme meg inn på et ordinært lag her i byen. Jeg har lyst til å vise for meg selv og alle gatelagsspillere at vi kan klare det også, sier Tommy.

Jeg har lyst til å vise for meg selv og alle gatelagsspillere at vi kan klare det også.

— Tommy Loholt om drømmen om å spille i vanlig seriespill

Drømmen om å spille i ordinært seriespill må ikke tolkes som at han kommer til å slutte på gatelaget i Ranheim, der skal han både fortsette å være med og ikke minst bidra til at folk trives.

Men folk som har sett han spille, har sett at han har talent og ferdigheter som spiller. Det vil de nok merke på gatelagsturneringer og -kamper fremover. Men han har altså lyst til å vise seg frem på flere arenaer.

Talent har han for øvrig i flere ting enn fotball. Som liten gutt ble han tatt med i et sangstudio - og sang inn "reklametrudelutter". En av dem tar han på direkten i Gatelagspodden. 

For det er sånn han er. En glad fyr som byr på seg selv - både i podmikrofonen og ute på banen. 

- Jeg kjenner jeg er på rett sted i livet nå. Jeg har aldri hatt det så stabilt, understreker han.

I det ligger at han har kuttet tidligere nettverk. Men mest altså at han gjennom gatelaget har bygget opp et nytt. Og stabiliteten i livet skal han bygge videre på.

- Jeg har bestemt meg for at de neste 10 årene skal bli mine beste, smiler Tommy Turtle Loholt.

Hør ham i Gatelagspodden her:

Her finner du informasjon om og link til alle episodene i Gatelagspodden

 

Annonse: