Om Østlandsligaen

Onsdag 06. april sparkes endelig Østlandsserien 2022 i gang. Rekordmange lag og en helt ny Fair Play-tabell.

Annonse:

Informasjon om turneringen, resultater fra kampene og andre saker om seriespill for fra Telemark og Vestfold, Viken, Oslo og Innlandet kommer her. 

Østlandsligaen pulje B

Østlandsligaen pulje A

Slik spilles sluttspillet i Østlandsligaen 2022

Slik endte Østlandsligaen 2022

Gatelagenes første seriespill ble etablert i 2016. Serien spilles fra april til oktober og har vært en stor suksess med hjemme og borteoppgjør.

Egen Fair Play-tabell i 2022
For første gang skal Østlandsligaen i 2022 bestå av TO tabeller. En vanlig fotballtabell og en Fair Play-tabell. Her er det mulig å plukke 3 ordinære poeng i hver kamp, i tillegg til 1 bonuspoeng. Begge lagene kan i en og samme kamp plukke like mange Fair Play-poeng, f.eks 3 poeng hver.

Hva er kriteriene for å få Fair Play-poeng?
• God deltakelse/spilletid
• Positiv stemning / backing
• Ekstra god Fair Play
• Bonuspoeng for spilletid for begge kjønn

Hvorfor Fair Play-tabell?
Målet med Gatelagene er at spillerne skal ha et trygg sted å komme, føle mestring og ha et godt miljø rundt seg. Derfor har det vært ønskelig, både fra trenere og spillere, å ha ennå mer fokus på Fair Play.
Det er likevel ønskelig å holde ved det som er selve spillet, nemlig å score flere mål enn motstanderen. Derfor er ikke den vanlige tabellen tatt bort, men Fair Play blir da en egen tabell hvor det er mulig å vinne en god premie.

For å gjøre rammene for fair play og gode fotballkamper bedre, etablerte fotballstiftelsen i 2020 en egen dommerpool for østlandsligaen. Dette er gode og kvalifiserte dommere som gjennom en hel sesong skal følge lagene. 

I Østlandsserien deltar Vålerenga, Raufoss, Fredrikstad, Notodden, Asker, Strømsgodset, Odd, Sandefjord, Fram Larvik, HamKam, Moss, Lillestrøm, KFUM (ny i 2022) og Stabæk.

Historiske vinnere: 

2021: Stabæk

2020: Covid-19

2019: Sandefjord

2018: Fredrikstad

2017: Sandefjord

2016: Strømsgodset

sandefjord-22323-882x380
Sandefjord vant i 2019