Spilleregler Nasjonal turnering

Annonse:

SPILLEREGLER

• Kampenes varighet er 2 x 10 minutter med 5 minutters pause.
• Alle kamper skal ledes av en dommer som har full myndighet til å håndheve spillereglene i forbindelse med den kamp hen er oppnevnt til.
• I innledende runder gis det 3 poeng ved seier, 1 poeng ved uavgjort og 0 poeng ved  tap.
• Sekretariatet blåser i gang 1. omgang i alle kamper. Dommeren har ansvar for å blåse  til pause, starte 2. omgang og blåse av ved kampslutt.

• Resultattabellen rangeres etter følgende kriterier:

1. Antall poeng.
2. Målforskjell.
3. Ved lik målforskjell, går laget som har scoret flest mål foran.
4. Skulle det fortsatt stå likt, vil innbyrdes oppgjør være avgjørende.
5. Straffesparkkonkurranse.

• Fair Play-tabellen rangeres etter følgende kriterier:

2. Ved likt antall poeng går laget med flest bonuspoeng foran.
3. Skulle det fortsatt stå likt, vil lagene dele tabellplasseringen.

- Kriteriene for Fair Play-poeng er beskrevet på dommerkortet. Det gis poeng (0-4) til hvert lag i hver kamp ut i fra de gitte kriteriene.

• Advarsler og utvisning praktiseres i henhold til NFFs spilleregler for sjuerfotball,  ved utvisning vil en kamps karantene gis automatisk. Laget må spille med en mann  mindre resten av kampen.
• Rødt kort på bakgrunn av slag og spark kan medføre utvisning i resten av  turneringen. Trenere fra begge lag og dommer bestemmer utfallet rett etter  kampslutt og melder i fra til sekretariatet.
• Keeper har ikke lov til å sparke ballen over midtstreken ved «femmetersutspark»
• Straffespark skal tas 8 meter fra mållinjen.
• Dersom det står likt ved fulltid i sluttspillet, går lagene rett til straffekonkuranse. Hvor hvert lag tildeles 3 straffer hver, står likt etter at  begge lag har tatt sine straffer vil det tas 1 straffe hver til avgjørelsen har falt.
• Trenere/ledere har ikke anledning til å spille.
- Assistentrenere og -ledere som har bakgrunn som Gatealgsspiller unntas denne regelen.
• Klubber kan låne spillere av hverandre.
- Å låne ut spillere til hverandre under turneringen er helt flott. Klubbene oppfordres til å gå i dialog i forkant av turneringen slik at lagene i rimelig tid i forkant vet hva de har å benytte seg av under turneringen.

Utover dette henviser vi til NFFs spilleregler for sjuerfotball for Senior.