Kristiansund BK

Kristiansund BK startet sitt Gatelag høsten 2020 - og har for lengst rukket å markere seg meget positivt både i klubben, byen og i Gatelagsfamilien.

Annonse:

Gatelaget er et tilbud for alle som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus og eller psykisk helse. Med mål om et bedre liv som vektlegger begrepene modighet, respekt, felleskap og glede. Tilbudet er rusfritt. KBKs gatelag er et samarbeidsprosjekt mellom Fotballstiftelsen, Kristiansund kommune og Kristiansund Ballklubb.

Gatelaget er først og fremst et dagtilbud for rusavhengige i Kristiansund og omegn som liker å spille fotball og ha det kjekt som lag. Gatelaget kan også være en arena for arbeidstrening og ett steg nærmere ordinært arbeid.

Hvem kan trene på Gatelaget?

  • Personer som har eller har hatt utfordringer med rus.
  • Personer som er nøkterne på trening.
  • Personer som er over 18 år.
  • Personer som respekterer våre regler.
  • Vi ønsker både damer og menn velkomne.

Fotballen har en enorm kraft og den er inkluderende og engasjerende. Vi ønsker å bruke vår posisjon til å utgjøre en forskjell. Målet er å skape en bedre hverdag for utøverne.

Takknemlig og stolt over samarbeidet
- Fra Kristiansund kommunes side er vi meget takknemlige og stolte av at vi nå har inngått en formell samarbeidsavtale med KBK om etablering og drift av gatelaget. Dette samarbeidet vil bidra til et felles og positivt løft for både klubb, kommune og ikke minst for de menneskene som har interesse, evne og lyst til å være en del av byens engasjerende fotballmiljø og i «klubben i mitt hjerte, sa Svein Sivertsen, rådgiver ved enhet for psykisk helse og rus, Kristiansund kommune før oppstarten.

- Etableringen og samarbeidet knyttet til gatelaget styrker arbeidet både med og for mennesker som har ulike utfordringer når det gjelder rus og psykisk uhelse og vil være et viktig tiltak som kan bidra til en forbedret livskvalitet og samfunnsinkludering for deltakerne, mener Sivertsen

Trening to dager i uka
Vi trener to dager i uka, mandager og torsdager. Spillerne er på stadion fra kl.11.30 til 13.00 hvor vi starter med felles lunsj før trening. De får bruke fasilitetene som er her, og kommer tett på klubben. Trener for Gatelaget er fra nyttår Eirik Andersen i samarbeid med utviklingsleder Leo Totev.

KBKs gatelag trener mandager og torsdager.

En typisk mandag og torsdag
10.00: Alle møtes i KFK-stua. Kaffe og frukt.
10.45: Gjøre seg klar til trening. Genser ligger klart i ulike størrelse, også fotballsko kan lånes. KFK-hallen.
11.00: Treningen starter - tilpasses slik at alle kan være med.
12.30:  Avslutning med kaffe, varmmat eller salat, og sosialt.

Kontaktpersoner