Ble tatt imot av barndomskameraten

Gatelagspodden: Utryggheten var stor da Edvard kom på sin første gatelagstrening. Så hørte han en kjent stemme.

Annonse:

- Edvard, er det deg, lød det bak ryggen til den ferske gatelagsspilleren.

Stemmen tilhørte Leo Totev, utviklingsansvarlig i Kristiansund BK og prosjektleder for gatelaget i klubben.

- Da jeg gikk i 3. og 4. klassen på barneskolen bodde jeg i Surnadal. Der møtte jeg Edvard, forteller Totev i den ferske episoden av Gatelagspodden.

Mange år etterpå møttes de altså igjen, ute på KBKs anlegg. Det ble et lykkelig gjensyn.

Leo og Edvard KBK OBS krediter foto Rune Edøy TK.jpg
Leo Totev (med lue) er utviklingssjef og ansvarlig for gatelaget i KBK. Han er glad han har med seg Edvard Warvik på laget. Foto: Rune Edøy, Tidens Krav

- Da jeg kom hit var jeg en som slet psykisk. På grunn av alt som hadde skjedd, sier Edvard Warvik. 

Den historien - med en oppvekst med mobbing, psykiske utfordringer og det å havne i feil miljø med mye rus - har han fortalt både i lokalavisa Tidens Krav og i Gatelagsmagasinet. Nå, i Gatelagspodden, er det historien om veien videre det handler om. Og om den viktige rollen han og gatelaget har for langt flere enn medspillerne på laget. De er med og bygger klubb og skape stolthet for hele Kristiansund.

- De er blitt en ordentlig ressurs for klubben. Gatelaget gjør klubben bedre, sier Leo.

(saken fortsetter under bildet)

 

Gatelaget styrker klubben

Selv har han vært i fotballen i Kristiansund det meste av sitt voksne liv. Og da sammenslåingen og storsatsingen KBK ble en realitet, var han der først som spiller før han for syv år siden begynte som utviklingsansvarlig med fotball som fulltidsjobb. Der har han sett en klubb som har vokst fort fra liten til å bli en toppklubb i Norge. 

- Når en klubb vokser og blir mer og mer profesjonell, kan det være en fare for at man mister litt av hvem du er og hvem du er til for. Gatelaget har gjort oss bevisst på det. At vi er mer enn fotball, og da ikke bare for Kristiansund, men for hele Nordmøre, sier Totev.

Gatelaget ble en realitet midt under pandemien, i 2019. Og det varte altså ikke lenge før en gammel kjenning fra årene i Surnadal kom inn stadionportene.

- Edvard er en fantastisk ambassadør for KBK og for gatelaget, skryter Leo, som mener kulturen på gatelaget er helt enestående, ikke minst i  evnen til å vise empati og raushet.

- Og så bidrar de aktivt i og for klubben, gjentar Leo.

Samtidig har det å ta eierskap til oppgavene mange positive sider. Det handler om å fylle hverdagen med mening, om å ta eierskap til oppgavene og føle seg inkludert ved å kunne bidra.

- Jeg måtte finne noe å fylle hverdagen med. Og på gatelaget har jeg fått bygd meg opp igjen, sier Edward.

 

Bryllup og jobbjakt

Dermed blir gatelaget og klubben et steg mot det egentlige målet. Så også for Edvard, som for tiden er på jakt etter neste steg i livet, jobb. Da innspillingen av Gatelagspodden fant sted hadde han akkurat vært på to jobbintervjuer. 

- Det gikk kjøle bra, forteller han i podden.

Det optimale for Edvard er en skiftjobb.

- Så jeg kan fortsette på gatelaget, smiler Edvard. - Det å være her betyr noe. Det er viktig, fortsetter han.

Samtidig har han fått flere viktige ting i livet. I vinter, nærmere bestemt 16. desember, giftet han seg med sin Solvei. Og stedet det skjedde var ikke tilfeldig. Vielsen fant nemlig sted ute på Kristiansund stadion, en seremoni som ble ledet av gatelagsentusiast - og ordfører i Kristiansund får vi legge til - Kjell Neergaard. 

Les om den flotte seremonien her

Sånn sett blir Edvard ett eksempel på at gatelaget omfavner selve og hele livet. Men det er flere.

- Det har vært både giftemål og kommet barn i gatelagsfamilien. Det er mange flotte ting vi ikke hadde sett for oss i begynnelsen, smiler Leo Totev.

Hør den siste episoden i Gatelagspodden her:

Les mer om Gatelagspodden her.

Alle episodene finner du på Spotify. Kos deg.