Braksuksess med «VM» på SR-Bank Arena

God stemning, fantastiske skolebrød og øs pøs regnvær. VestlandsMesterskapet (VM) hadde alt en regionsturnering på vestlandet skal inneholde.

For det kunne ikke blitt en ordentlig vestlandsturnering dersom ikke regndråpene kom haglende inn i samme vinkel som flyene på Sola flyplass, og det hadde heller ikke vært en ekte gatelagsturnering om ikke smilene og latteren satt løst hos alle som hadde møtt opp for å spille eller å se på denne dagen. Fire lag skulle utgjorde vestlandsturneringen denne gangen. Viking, Brann, Bryne og Ålgård. Vi savnet Haugesund og Sandviken, men de kommer sterkere tilbake begge to ved neste anledning. 

 

Fornøyde bergensere

Vi skal ikke bruke for mange linjer om resultatene, for denne dagen handlet først og fremst om gjensynsglede og samhold på ekte, men Branns gatelag må få sin fortjente anerkjennelse. Bergenslaget kom flygende inn med regnet denne dagen med ett mål for øyet. VM-gullet skulle hem. I første kamp måtte de ta imot debutanten Bryne, og selvsikre bergensere trodde nok at dette skulle bli en spasertur i gatelagsparken, men jærbuene imponerte alle de fremmøte med fantastisk godt spill, herlig lagmoral og innsats. Kampen endte til slutt 1-0 til Brann og med det var standarden satt. Laget fra fra byen mellom de syv fjell gikk seirende ut av de to neste oppgjørene og vartet tidvis opp med fotball som vi bare trodde kunne bevitnes på Copacabana. Dermed kan 01.10.2021 skrives inn i historiebøkene som datoen da et fly kom til Bjørgvin med en gjeng glade VM-mestere!

Fra boller til chili con carne

En gatelagsturnering uten flere tonn kaffe og godbiter å fylle magen med er heller ingen gatelagsturnering. På SR-Bank Arena var det flere som denne dagen fikk stifte bekjentskap med «Viking-bollene». På utsiden ser det ut som et helt ordinært skolebrød, men på innsiden skjuler det seg et eldorado av gaver til smaksløkene! Disse bollene er så gode at de faktisk har fått sin egen sponsor og de leveres av Dag Helge Veberg som er ivrig Vikingsupporter og nå bollelegende i Stavanger. I tillegg til skolebrød fra oven var wraps, drikke og kaffe tilgjengelig gjennom hele turneringen og i garderobene de herligste fruktfat. En stor  hyllest går i denne sammenheng til turneringsarrangør Viking som hadde tenkt på alt denne dagen.

Etter flere timer i regnværet gjorde det nok veldig godt for både sultne og slitne spillere med et felles måltid på arenaen. Chili con carne stod på menyen og etter at alle hadde fått forkynt seg både en og fem ganger var duket for en uhøytidelig medaljeutdeling. 

Alt i alt var det en strålende dag i Stavanger hvor den egentlige vinneren av turneringen er alle spillerne som endelig kunne tre på seg klubbtrøya å representere sin klubb og kjempe om gatelagsheder igjen!

19. oktober spilles neste regionsturnering i Kristiansand på Sør Arena og den 21. oktober er det klart for regionsturnering i Molde hvor blant annet Ranheim debuterer i gatelagssammenheng. Alt leder imidlertid opp til vinterens vakreste eventyr, nemlig nasjonal gatelagsturnering den 30.11 – 01.12 på Raufoss hvor over 400 spillere og trenere skal møtes til et todagers cupeventyr!

 

 

 

 

 

 

Annonse: