"Det viktigste er ikke triumfen, men kampen"

Brann arrangerte en fantastisk Vestlandscup. Se bilder.

Fire klubber deltok i cupen som tross regnet ble en strålende begivenhet. Bryne, Viking, Haugesund og Brann spilte til sammen seks kamper, fra klokken 12 til klokken 15. Se bildeserie nederst i saken.

Sitatet i overskrifta er hentet fra den olympiske trosbekjennelsen, som borgermester i Bergen, Rune Bakervik, leste opp som del av talen da han offisielt åpnet Vestlandscupen.

Bakervik var så stolt over arrangementet at han også delte et innlegg på Facebook etter cupen.

Satte standarden
Viking og Bryne åpnet det hele. Laget fra Jæren fikk litt sjokk som de selv sa, ettersom de startet opp i fjor høst og ikke har spilt kamper siden nasjonal turnering på Raufoss i desember. Stemningen var likevel veldig god gjennom hele kampen og satte dermed en herlig standard for Vestlandscup 2022.

Alle lagene spilte tre kamper hver. Til slutt skulle det kåres en sportslig vinner og en Fair Play-vinner. Her ble de nye dommerkortene tatt i bruk, som inkluderer Fair Play-poeng.

Administrasjonen til Brann kom ut i regnet for å se på noen av kampene. Meget bra og et tydelig bevis på at Gatelaget er en selvfølgelig og utrolig viktig del av klubben.

Kule dommere
Dommerstaben var en god miks. Fire av dommerne kom fra landets beste lag, SK Brann Kvinner. Rakel, Nora, Sessy og Cecilie gjorde en god jobb og fikk kanskje ny innsikt som de kan bruke i storkampen mot Vålerenga på Brann Stadion søndag (hvor det forresten er solgt over 6500 billetter).
De to siste dommerne var av det mer rutinerte slaget. Siggen og Johnny Taule har lang fartstid som dommere og spillerne merket nok en tydeligere linje da de ledet kampene.
Tusen takk for innsatsen alle seks!

To verdige vinnere
Selv om det viktigste ikke er å vinne, så er det fortsatt gøy å vinne. Etter en uhyre jevn og tett "finale" mellom Viking og Brann var det til slutt Viking som trakk det lengste strået og stod igjen med pokalen som sportslige vinnere av Vestlandscup 2022.

Viking Vestlandscup 2022.png

Vinneren av Fair Play ble FK Haugesund. Tross tap i alle kampene holdt de innsatsen, positiviteten og viljen oppe helt til siste fløytesignal. Imponerende! Leder for laget, Runar Nordvik, var tydelig stolt.

For en fantastisk herlig gjeng gatelagene er! Her er det mennesker som trekker i samme retning, mennesker som utgjør et fellesskap, basert på idrettens verdier som trening, mestring og at en oppnår mer felles enn hver for oss.

— Rune Bakervik, Borgermester i Bergen

- Vi har ikke deltatt i turneringspill på over to år så det å få komme til Bergen hvor Brann hadde lagt til rette for en veldig fin turnering og treffe andre Gatelag var veldig viktig og kjekt for oss. Vi er ikke så opptatt av resultater som vi er av at spillerne skal ha det kjekt og være gode ambassadører for klubben både på og utenfor banen. I Gatelagssammenheng er det mange suksesskriterier og det å være et skikkelig lag med sterkt samhold og evnen til å støtte hverandre er et av de. Der leverte vi til terningkast seks, sier Nordvik til FKHs hjemmeside.

Både Haugesund og Bryne hadde begge kjønn representert på banen i og fikk dermed bonuspoeng i hver av de tre kampene.

Her kan du lese Bryne sin sak på deres hjemmeside.

FKH Fair Play - Vestlandscup 2022.png

Bankett
Etter kampene var ferdigspilt ble det avholdt premieseremoni og servert middag i Børsen på Brann stadion. En meget hyggelig avslutning på en fantastisk dag.

Brann arrangerte det hele med stålkontroll og var særdeles hyggelige verter.

 

Foto hovedbilde: Jin Sigve Mæland

 

Annonse: