Fotballstiftelsen ønsker alle en god jul

Vi vil med dette ønske alle en riktig god jul - og takke for nok et strålende gatelagsår.

Annonse:

Fotballstiftelsen og vår store gatelagsfamilie legger bak seg nok et fantastisk år, med rekorder på alle områder. Vi teller nå 31 gatelag fra hele landet, alle de 16 eliteserieklubbene er blant dem. Og når året er omme vil rundt 1.400 spillere ha vært på gatelagstrening, en økning med nesten 20 prosent fra fjorårets rekordår.

Og en enda viktigere rekord, mer enn 260 spillere har tatt steget over i arbeid, skole og arbeidstreningsprosjekter – av dem 131 i lønnet arbeid alene.

Det er rekordtall vi er både stolte av og glade for. Og det bekrefter det Asker-ordfører Lene Conradi – som har fulgt gatelagene i 10 år – uttalte tidligere i år:

«Gatelagene hjelper med å stable på beina en hverdag som for mange har falt fra hverandre»

For oss er nettopp hverdagen det viktigste. Det å ha et trygt, motiverende og inkluderende miljø å gå til på faste tidspunkter hver eneste uke året rundt. Samtidig har året i år inneholdt noen store høydepunkter, hver i seg noe å jobbe frem mot, så vel som samle gode minner, stolthet og mestring fra. Her noen av dem:

I tillegg er vi veldig glade for at Oslo Economics kom med sitt «samfunnsregnskap for gatelagene i Fotballstiftelsen» i høst. Mer enn 430 millioner kroner i samfunnsøkonomisk gevinst er det samfunnsøkonomene der regnet seg frem til. Det er et fantastisk tall, samtidig som sannheten faktisk er betydelig høyere – da eksempelvis pårørendeeffekten er blant de tingene som ikke er regnet inn. I tillegg har altså antall spillere, lag og overganger ut i arbeid økt, noe som vil slå ut på neste rapport. Samtidig er tallene gode og bakgrunnen for dem meget solid.

Så årets beste julelesning finner du i Oslo Economics samfunnsregnskap (pdf) her

 

Med det vil vi igjen ønske deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!