Klaveness og KBK

- Gatelagene er juvelen i det fotballen gjør når det handler om bærekraft

Fotballpresident Lise Klaveness er klokkeklar på gatelagenes betydning. Nå gir hun prispenger til Gatelagsjentene og vil gjerne være med og bidra til videre utvikling av satsingen i Fotballstiftelsen.

Annonse:

Lise Klaveness fant seg meget godt til rette midt i gatelagsgjengen i Kristiansund. Foto: KBK

 

Da Fotballpresidenten var på klubbesøk hos Kristiansund BK, var møtet med gatelaget særs sentralt. Og til lokalavisen Tidens Krav er hun klokkeklar på hvor bra gatelagene treffer på FNs bærekraftsmål innen samarbeid, god helse og livskvalitet. 

– Det er jo også derfor jeg kaller gatelagene for juvelen i det vi gjør når det handler om bærekraft. Og så må vi også få forankret dette i breddefotballen. Det er jo ikke sånn at det kun er toppklubber som kan ha gatelag, sier Klaveness til Tidens Krav.

 

Ga pris til Gatelagsjentene

Det sa hun to dager etter at hun mottok nok en heder for sitt arbeid. Og der premien på 100.000 kroner skulle gis til et sosialt formål.

- Sist helg fikk jeg noe som heter Fredrikkeprisen fra Norske Kvinners Sanitetsforening. Det fulgte 100.000 kroner med prisen. Det har jeg bestemt å gi til Fotballstiftelsen og deres satsing inn mot å få flere kvinner med på gatelagene rundt om i Norge, sier Klaveness til lokalavisen i Kristiansund.

Fotballstiftelsen og Norges Fotballforbunds ledelse har hatt flere møter den siste tiden - ikke minst for å løfte frem gatelagssatsingen videre. Kvaliteten i det som er bygget opp skal synliggjøres, dokumenteres og forsterkes til å nå enda flere enn de rundt 1200 spillerne som er med i dagens drøyt 30 gatelag. 

 

Aktuell for styret i Fotballstiftelsen

Og Klaveness selv ønsker personlig å engasjere seg i dette. 

Både NFF og Norsk Toppfotball har hatt plasser i Fotballstiftelsens styre tidligere, NTF sitter der også i dag (Ine Hope Karlsen) - og nettopp samspillet med klubbene og fotballen selv er en viktig suksessfaktor i satsingen.

Og slik det henger godt sammen ute i klubbene, ønsker man at denne helheten også forsterkes i Norges Fotballforbund, blant annet også i forbindelse med FN-satsingen på bærekraft i norsk fotball gjennom "Football for the Goals".

Sånn sett passet det perfekt med et møte med gatelaget til KBK rett før hun skulle inn på en videokonferanse med FN.

Les mer i saken i Tidens Krav her

Les mer om klubbesøket hos KBK her