Gatelagsspilleren som ble livredder

GATELAGSPODDEN: Andreas slet med å finne retningen på sitt eget liv. Men Branns gatelag ble redningen - ikke bare for ham selv, men også for bedriftslagsspilleren som fikk hjertestans.

Annonse:

- Brann har virkelig reddet livet mitt. Det mener jeg 100 prosent, sier Andreas i Gatelagspodden.

I 2019 var han usikker på om han orket mer. At livet ble for tungt. Men Andreas bestemte seg, han innså at han ikke klarte det alene og valgte å be om hjelp. Det førte ham raskt til gatelaget til Brann.

 

Samhold på ekte

- Jeg ble møtt av en gjeng som er så smilende, så blide, så varme og hyggelige. Som var så hjelpsomme med alt. Her var det mennesker som de vil ta vare på deg, forteller Andreas.

Brann har virkelig reddet livet mitt. Det mener jeg 100 prosent.

— Andreas, livredder og Brann-spiller

Det ga en glede han ikke hadde kjent på lenge. Og ble starten på en historie som ikke bare handlet om kontroll på eget liv - men som også har reddet livet til en motspiller. Det da Branns gatelag spilte kamp i bedriftsserien i Bergen mot Tryg forsikring. 

Hele den sterke historien om hvordan Andreas fikk bruk for sin kompetanse innen hjerte- og lungeredning, får du i den nyeste episoden av Gatelagspodden. 

I podden forteller Andreas om oppveksten på Sotra, utfordringene med å finne fotfeste og retning i livet. Om farens kamp for å bli frisk etter et hjerneslag - som han selv mener kan sammenlignes med sin egen kamp for å bli frisk fra rusen.

Og altså om hvordan gatelaget til Brann ble et umiddelbart vendepunkt. 

 

Stolthet og muligheter

- Bare muligheten til å få være med på disse tingene, sier Andreas - og snakker både om treningen og mestringen. Om betydningen av å ha noen å snakke med og kunne åpne opp. Og ikke minst om stoltheten med å få ta på seg klubbtøyet og bære Brann-logoen.

Andreas Brann.jpg
Andreas var på Brann-kamper sammen med sin far da han var liten. Nå er han Brann-spiller selv.

Og så åpnet det for nye muligheter. Blant annet fikk han delta på førstehjelp- og livredningskurs i regi av Fotballstiftelsen. Det engasjerte ham og ga ny mestring. 

-  Vi tullet jo på laget om at hvis noen falt om var det greit å gjøre det i nærheten av meg, smiler han.

Så var det akkurat det som skjedde. Med en motstander.

Her finner du alle episodene av Gatelagspodden

Les mer om de enkelte episodene her