Godsets bærekraftige gatelagsfilm

Gatelagene er bærekraftsmål nummer 3 - i praksis. Se hvordan i Godsets nye - og nydelige - gatelagsfilm.

I fem år har Strømsgodsets gatelag levert på bærekraftsmål nummer 3 - God helse og livskvalitet.

Det handler rett og slett om å tilby et lavterskel fotballtilbud som skal gi mennesker med rusutfordringer økt livskvalitet og motivasjon til flere rusfrie timer. Gatelaget til Godset tilbyr treninger tre ganger i uka, hvor fysisk trening, mestring, samhold og samarbeid er viktige elementer. 

 

- Ble bare borte

- Sånn som jeg levde, det var å jobbe, få inn de pengene og så ruse det bort. Og da ble jeg bare borte, forteller Morten i filmen.

Før var jeg avhengig av rusen, nå er jeg avhengig av Strømsgodset Idrettsforening og Gatelaget.

— Morten, Godset-spiller

Fem år etter at han "snublet borti" gatelaget, har han fullført utdannelse innen rus og psykiatri, og kaller i filmen "gatelaget større enn seg selv". 

- Før var jeg avhengig av rusen, nå er jeg avhengig av Strømsgodset Idrettsforening og Gatelaget, sier Morten og ler.

- De ser oss og prøver å forstå oss og det synes jeg de lykes veldig bra med, sier lagkamerat Torstein, som også har fått jobb som materialforvalter i klubben. 

De er to eksempler på hvordan livet endres med faste rutiner, fysisk aktivitet og lagstilhørighet.

 

- Skjer noe magisk

- Det skjer noe magisk som virkelig kan få snudd livet, understreker gatealgets trener Lars Petter Eggen i Godsets gatelagsfilm.

- Plutselig får du på deg drakta. Plutselig står du i sentrum for det som betyr noe i byen, illustrerer Fotballstiftelsens utviklingssjef Selim Emeci - som også bidrar i filmen.

For dette er ikke bare en Godset-film, det er en film om gatelagenes betydning der du bor. Og om hvordan det leveres på bærekraft.

Les mer på godset.no her

Og ikke minst - nyt fire og et halvt nydelig minutter her:

Annonse fra Obos-ligaen: