Groruds gatelag er igang

Det har vært planlagt lenge og godt - og gatelaget på Grorud er godt i gang, nå også som en del av Fotballstiftelsen og gatelagsfamilien #samholdpåekte.

Annonse:

At det er både et ønske om - og behov for et gatelag på Grorud er det liten tvil om. Og da den konkrete dialogen om oppstart begynte midt i fjorårets OBOS-liga-sesong, var det åpenbart at både klubben og bydelen ville få til et godt prosjekt.

Utfordringen var endringen på statsbudsjettet - som skapte uforutsigbare rammer for Fotballstiftelsens videre satsinger - noe som gjorde at prosjektet har blitt satt litt på vent.

 

Solid team

Dog ikke i klubben, som har fortsatt de konkrete planene. Likeså var bydel Grorud raske på å se hvilken fantastisk arena dette er for mennesker som sliter med rusutfordringer. Og siden 23. januar har det vært treninger på Grorud to ganger i uka. Nå løftes også laget formelt inn i Fotballstiftelsen.

- Gjennom et supert samarbeid med bydel Grorud og Fotballstiftelsen har vi i Grorud IL fått muligheten til å etablere et eget Gatelag, skriver Grorud på sin hjemmeside.

Prosjektet ledes av Sindre Mikkelsen med Axel Berg Mehn-Andersen og Andreas Alrek i trenerteamet. Og med Tine Vktoria Trangsrud Torke fra bydelen inne som fast ruskonsulent, er det et robust og godt opplegg klubben har fått på plass på Grorud.

 

Treninger igang

Gatelagene er et lavterskeltilbud for mennesker med rusrelaterte lidelser, uavhengig av kjønn, etnisitet og seksuell legning. Alle som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus kan delta. Gjennom faste ukentlige treninger, kamper og felles aktiviteter - leveres det rundt 6.000 rusfrie timer hver eneste uke.

Og nå spilles, spises og sosialiseres det altså også på Grorud.

Hvis du tenker at Groruds gatelag er noe for deg eller noen du kjenner, ta kontakt med oss - eller ta turen innom en trening.

— Sindre Mikkelsen, Grorud

- Siden oppstart 23. januar har deltagerne på Grorud Ils gatelag nådd over 250 rusfrie timer gjennom trening. Treningene, med tilhørende lunsjordninger, er utgangspunktet - og begynnelsen på veien der stadig flere av våre spillere med rusrelaterte utfordringer lykkes med å foreta varige endringer i livene til deltakerne og bidra til økt deltakelse i det ordinære samfunns- og arbeidslivet. 

To dager i uken, mandager og torsdager, møter spillerne på Grorud flerbrukshus til trening, lunsj og et godt og trygt fellesskap, i et nødvendig samarbeid med bydel Grorud som bidrar med en ruskonsulent som bidrar i oppfølgingen av gatelaget.   

 

Plass til flere - alle velkomne

Og når Østlandsligaen starter, er Grorud med der med eget lag som spiller kamper mot alle de andre lagene på østlandet, fra HamKam og Raufoss i nord til Odd og Fredrikstad i sør.

- Vi i Grorud IL er stolte og ser veldig frem til å komme i gang med vårt eget gatelag i Østlandsligaen i 2023. Men vi har både plass til, ønsker oss og trenger flere spillere, understreker de.

Les mer om Østlandsligaen her

Derfor er det nå godt at de kan gå ut offisielt og presentere at satsingen er i gang. Og at det allerede er en fin gjeng på plass - som altså gjerne kan ta imot flere.

 

Trening og lunsj - sosialt og gratis

Og her er alle som har eller har hatt rusutfordringer velkomne, uansett om de har spilt fotball før eller ikke, om de synes det er skummelt med kamper i starten eller ikke, og om de i første omgang bare vil se hva tilbudet er for noe.

Alt er gratis - og man får låne og bruke klubbens utstyr.

— Om å spille på et gatelag


Hvis du tenker at Grorud ILs gatelag er noe for deg eller noen du kjenner, kan du møte opp i Grorud flerbrukshus mandager og torsdager fra klokken 10:30. Ta evt også kontakt med Sindre Mikkelsen på sindre@grorud-il.no

Hvis du har lyst til å bidra rundt laget, er det også bare å stikke innom eller ta kontakt.

Slik ser en vanlig treningsdag på Grorud ut:

10:30 Oppmøte og kaffe
10:45 Skifting i garderoben (alt treningstøy ligger nyvasket og klart)
11:00 Trening
12:00 Dusjing og skifting
12:30 Lunsj

Alt er gratis - og man får låne og bruke klubbens utstyr.

Dersom du har noen spørsmål rundt Grorud Ils gatelag kan du altså ta kontakt ved å møte opp på trening eller å sende en mail til sindre@grorud-il.no