Henrik Gimle inn i Fotballstiftelsen

Henrik Tellefsen Gimle blir en viktig mann for Fotballstiftelsen de neste månedene, når han nå går inn i et deltidsengasjement som prosjektmedarbeider.

Det er en rolle han trenger kort tid for å komme inn i. Henrik jobber nemlig allerede som prosjektmedarbeider for gatelaget i Vålerenga.

Der jobber han i en 80 prosents stilling, og det er de siste 20 prosentene han nå skal bruke på å bistå Fotballstiftelsen og støtten mot våre mange gatelagsklubber de neste månedene.

Det som skjer i Fotballstiftelsen er jo revolusjonerende.

— Henrik Tellefsen Gimle

Fotballstiftelsen har i øyeblikket 24 aktive gatelag fra alle landets fylker, men det antallet øker kontinuerlig - og det er flere konkrete prosjekter som det jobbes godt med og snart er på vei opp.

I og med at utviklingssjef Selim Emeci samtidig jobber redusert i sin pappapermisjonsperiode, blir det svært nyttig å få inn en medarbeider som kan gå rett inn i arbeidet rundt prosjekter og bistand mot klubbene.

 

Gatelagspatriot

Og det er en ekte gatelagspatriot Fotballstiftelsen nå får inn på kontoret. 

- Du kan si jeg har to lidenskaper, å jobbe med mennesker med rusutfordringer og med fotball. Og kombinasjonen harmoniserer jo perfekt - det viser resultatene til gatelagene, sier Tellefsen Gimle.

Det på umiskjennelig sørlandsdialekt. Og når vi spør om hvor fotballhjertet banker aller hardest, bekreftes det hvor han har røttene sine.

- IK Start. Jeg er vokst opp med å gå på stadion. Det er en del av meg, sier han.

Du kan si jeg har to lidenskaper, å jobbe med mennesker med rusutfordringer og med fotball.

— Henrik Tellefsen Gimle

Men da han og kona flyttet innover til Oslo, begynte jakten på drømmejobben. I 12019 begynte han som frivillig for Vålerengas gatelag, og nå er han engasjert i en 80 prosents stilling som prosjektmedarbeider.

- Jeg er blitt ekstremt glad i Vålerenga nå, smiler han.

Og nettopp tilhørigheten i klubb, fellesskapet i et lag og opplevelsen av å skape noe for enkeltmennesker, er noe av det gatelagene handler om. 

- Tilhørighet, samhold, klubbfølelse. Det er fantastisk å se hva det betyr også for gatelagsspillerne - enten de har heiet på klubben hele livet eller egentlig aldri før har vært engasjert i fotballen, sier Henrik.

Og på gatelagene møter de respekt og opplever mestring.

 

- Fotballklubbene tror på menneskene

- Fotballklubbene tror på menneskene, også de mange andre har gitt opp å se muligheter for. Det gir resultater. Det er ekstremt gøy å få være med når mennesker finner veien ut i arbeid eller på annen måte blir i stand til å skape varig endring i livet, fortsetter han.

Og nå gleder han seg enormt til å kombinere jobben i Vålerenga med å bistå mot alle klubbene i Fotballstiftelsen. 

- Dette prosjektet, det som skjer i Fotballstiftelsen er jo revolusjonerende. Det betyr så enormt mye for så mange. Og jeg gleder meg til å bidra slik at enda flere kan bli en del av det, smiler Henrik Tellefsen Gimle.

Han begynner i stillingen fra 10 mai, og vil i første omgang være engasjert i tre måneder. Altså i 20 prosents stilling.

Fotballstiftelsen er veldig takknemlig for at ledelsen i Vålerenga samfunn så positivt på dette, og vi håper og tror arbeidet med gatelagene i alle landets fylker også gir Henrik erfaringer som er nyttig også for Vålerengas gatelag.

Annonse: