Hør lyden av historiens første Gatelagsmagasin

4-4-3 Gatelagsmagasinet blir et høykvalitetsmagasin med de ekte og gode historiene. Nå er de første bladene på vei i trykken - hør lyden her!

116 sider på glanset papir. Om mennesker som har levd med en uglanset hverdag - men som har fått en ny start gjennom gatelagene i norske toppklubber.

Det er 4-4-3 Gatelagsmagasinet.

Men det er også mye mer - både i innhold og som prosjekt.

For alle som kjøper et Gatelagsmagasin skal vite at de bidrar til nettopp de historiene handler om, gatelagene og fortellingen om at fotball funker. For folk. Og nå rulles det snart ut til alle gatelagsklubbene i Fotballstiftelsen. De første nummere er nå i trykken:

Tom Stalsberg snakket for mange år siden med Morten Pedersen om ideen med et slikt magasin. Den har modnet seg og nå har de to rutinerte sportsjournalistene fått fart på prosessen - selvfølgelig i tett samspill med Fotballstiftelsen.

- Vi har tenkt på dette i fem-seks år. Fordi det har kjentes viktig og riktig. Men når jeg nå har jobbet med dette første nummeret i et halvår, har jeg virkelig forstått hvor viktig og hvor riktig dette arbeidet er, sier Morten Pedersen - eller Morten P som de fleste kjenner han som etter sine mange år i Dagbladet, nå i Nettavisen.

Men dette nye "hjertebarnet", betyr definitivt mer for ham om Tom Stalsberg personlig enn noen fotballkommentar de før har skrevet.

- Gatelagene virker. Jeg har sett mye sosiale prosjekter og tiltak som ikke virker. Men dette gjør det. Dette skaper endring og nye muligheter for folk, sier Morten.

IMG_57161.jpg
Slik blir coveret på det første 4-4-3 - dog med klubbfarger og justeringer for hvert enkelt gatelag

 

Morten og Tom har begge lang fartstid i Dagbladet - i tillegg til mange andre engasjement. B, blant dem ansvaret for den norske utgaven av Four-fourt-two (Fire-fire-to), som ble etablert for noen år siden.

 

Fotball - og historier om livet

Nå er det ikke dårlig regnekunnskap som gjør at Gatelagsmagasinet heter 4-4-3. Det er budskapet om at dette er mer enn et fotballmagasin. Ja, fotballassosiasjonen er der, men Gatelagsmagasinet preges også av mye mer enn det som skjer på banen.

Med seg har Morten og Tom fått mange andre sterke penner og fotografer. For når det først skal lages et magasin, så skal det være topp, topp kvalitet.

Les Journalistens omtale av planene

Utgivelsen av 4-4-3 Gatelagsmagasinet skjer samtidig i tett samarbeid med Fotballstiftelsen. Og definitivt på gatelagene våre sine premisser.

IMG_76841.jpg
De første prøvetrykkene sjekkes og testes til det som blir et kvalitetsmagasin spekket med innhold.

Hvert lag får sin tilpassede forside. Og inntektene av salget deles likt mellom det aktuelle gatelag som selger det (eget VIPPS-nummer til rett klubb på hver forside) og produksjonen av neste nummer.

 

Arbeidstrening og gatelagsinntekt

Det siste er også et poeng, for det sikrer at magasinene kan sendes gratis og uten risiko for gatelagene. Og de skal altså selge dem på arenaene i forbindelse med A-kamper, overfor partnere og i andre sammenhenger der klubben både er og kan synliggjøre sitt positve gatelagsprosjekt.

Gatelagene virker. Jeg har sett mye sosiale prosjekter og tiltak som ikke virker. Men dette gjør det. Dette skaper endring og nye muligheter for folk.

— Morten Pedersen om hvorfor han og Tom Stalsberg vil lage 4-4-3

Og det salget kan skje med stor stolthet. For magasinet er i toppkvalitet og det er deres egne historier, de ekte historiene, som kommer på trykk. 

Hver gatelagsklubb vil i utgangspunktet få 500 eksemplarer hver av dette førstenummeret. Og med antall gatelag og med noen ekstra sentralt, passerer jo opplegget godt over 15.000 med en gang.

 

Kommer rundt månedsskiftet

4-4-3 Gatelagsmagasinet er ute for salg rundt månedsskiftet. Vi tror det er topp lesning direkte og for den enkelte, men også årets perfektet julegave til noen du kjenner.

Planen er denne ene utgaven nå i 2021, mens det jobbes for fire magasinutgivelser i 2022. Da gjerne også i større opplag til noen av klubbene som mener det er mulig å selge - og sånn sett tjene enda mer penger til gatelagets aktiviteter.

Tom Stahlsberg / Morten Pedersen i 4-4-3 Gatelagsmagasinet kan nås på mail 443gatelagsmagasinet@gmail.com

Annonse: