- Imponert over engasjementet

Mandag fikk hele 35 personer opplæring i førstehjelp, på Brann stadion.

Annonse:

Vil du lære mer om førstehjelp, trykk her.

 

Nordhordaland BK Gatelag, Os Fotball Gatelag, Brannsjansen og Frelsesarmeen var invitert til Brann sitt Gatelag for å være med på førstehjelpskurs. Kurset er et av mange som gjennomføres denne høsten gjennom prosjektet Gatelagene redder liv. Prosjektet er en del av den nasjonale førstehjelpsdugnaden Sammen redder vi liv, og er støttet med midler fra Gjensidigestiftelsen.

- Det er veldig fint når vi kan samle flere og knytte bånd på tvers av lag og prosjekter, sier Atle Mandrup som er en av lederne på Brann sitt Gatelag.

Os og NBK kommer til stadion i 09:30-tiden. Det er mange glade ansikter å se i MOT-hjørnet (Brann Gatelags eget område på Brann stadion) denne morgenen.

Først blir det servert frokost, frukt og kaffe. Etter litt mingling går lagene for å skifte til trening. Branns trenere gjennomfører en god økt med Os, NBK og Brann ute på Nymark kunstgress, rett utenfor stadion. Innsidepasninger, possession og masse spill. Spillere fra tre ulike lag blandes sammen og stemningen er usedvanlig god!

Saken fortsetter etter bildet

Brann GRL - trening.png

Etter trening får de seg en god dusj før det er klart for førsthjelpskurs. Flere fra Brannsjansen (Branns arbeidstreningsprosjekt for ungdommer) og Frelsesarmeen kommer for å delta. Einar Irjan Ananiassen fra Laksevåg Røde Kors gjennomfører kurset. Han får raskt med seg tilhørerne som lytter interessert.

- Jeg håper egentlig at dere om en time går ut herfra og nesten ønsker å havne i en situasjon der noen har behov for førstehjelp, åpner han seansen med. Grunnen til det er at en motivert førstehjelper er en god førstehjelper, fortsetter han. Først må du sikre din egen sikkerhet, slik at du er i stand til å hjelpe. Så roper du om hjelp og det aller viktigste: å ringe 113, forklarer Ananiassen.

Instruktøren fra Røde Kors, som gjennomførte kurset på en glimrende måte på en drøy time, går gjennom det viktigste en skal huske på i en førstehjelpssituasjon. Han involverer deltakerne, da særlig en av Brannspillerne som har ganske nylig var i en reell situasjon, og viser og forklarer på en tydelig og tidvis morsom måte. Sideleie får deltakerne øve på sammen to og to, og hjerte- og lungeredning viser han i detalj. Han demonstrerer også hvordan en bruker hjertestarter. Ananiassen var godt fornøyd etterpå.

- Jeg er imponert over engasjementet, og konseptet med å kurse så mange som mulig i denne målgruppen, over hele landet, sier han.

35 personer deltok og har dermed tilegnet seg litt mer kunnskap og trygghet rundt førstehjelp.

Saken fortsetter etter bildet

Brann GRL - sideleie.png

- Jeg tror mange føler seg litt tryggere på faktisk å gå bort og hjelpe til, etter å ha tatt dette kurset, sier Morten Giæver i Fotballstiftelsen som også er til stede på kurset. Det varer bare i en drøy time, men det gjør også at du får med deg det viktigste du skal gjøre hvis du havner i en slik situasjon, sier han.

Etter kurset får alle med seg en baguette og reiser hjem igjen. Fylt opp av nye opplevelser, ny kunnskap, god mat og kanskje noen har fått seg noen nye venner.

En fantastisk dag på Brann stadion og hos Brann Gatelag. Takk til Einar og Laksevåg Røde Kors for et glimrende gjennomført kurs!

 

Vil du lære mer om førstehjelp, trykk her.

 

 

Brann GRL - kurs 2.png

 

Annonse: