Klart for gatelag i Ranheim

Planene har det vært jobbet med siden før jul. Denne uka blir Ranheim en del av Fotballstiftelsen og gatelagsfamilien.

På bildet: Ranheims daglige leder Frank Lidahl og gatelagsansvarlig Ivar Sandvik gleder seg over gatelagsstarten denne uka. 

 

- Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med spillerne, sier Ivar Sandvik. 

Han har vært administrativt sportslig leder i Ranheims toppfotball i seks år. Nå skal han kombinere den rollen med ansvaret for klubbens gatelag.

- Noen vil kanskje tenke at det er en spesiell kombinasjon. For meg kjennes det både naturlig og det gir gode perspektiver - som bekrefter helheten en klubb skal være, sier han.

Som er vant til mange og ulike roller ettet at han selv la opp som spiller i 2013. Den lærerutdannede 41-åringen har jobbet både i skolen og som miljøterapeut. Og altså jobbet i en klubb som lenge har ønsket å utvide sin posisjon som samfunnsaktør.

 

Godt forankret i klubben

Med seg til å drive laget får Sandvik en annen rutinert fotballmann med sosialt engasjement - i Arne Cato Gellein, og ikke langt unna Frank Lidahl. Klubbens daglige leder har alltid vært opptatt av fotballen som samfunnsaktør - og ser gatelaget som et naturlig og snart svært sentral del av klubben.

Ranheim 3
Rutinerte Ivar Sandvik og Arne Cato Gellein skal sammen være trenere for Ranheims Gatelag

- Ranheim Gatelag er fra nå en del av Ranheim-fellesskapet som består av aktivitet fra 6 år og oppover. Vi har alle den samme drakta og den knytter oss sammen, uavhengig av ulikheter står vi sammen på veien mot å utvikle klubb og lokalsamfunn videre, understreker Lidahl.

Men som samtidig har vært opptatt av å gjøre satsingen til et prosjekt med mange gode krefter. 

- Vi har formalisert et samarbeid med Kirkens Bymisjon og Trondheim Kommune som skal være støttespillere inn mot aktiviteten, og vil den neste perioden også tenke større og se vårt tilbud i sammenheng med et helhetlig tilbud for denne gruppen i Trondheim, understreker Ranheim-lederen.

 

Bredt samarbeid i Trondheim

Og på oppstartdagen tirsdag var det mange gode krefter samlet på Extra Arena i Ranheim. Der var Rosenborg, Kirkens Bymisjon, Hveita fra Frelsesarmeen, Fotballstiftelsen og Trondheim kommune samlet for å diskutere hvordan man felles kan gjøre gode prosjekter enda bedre.

Ranheim 4
Frank Lidahl signerte Klubbavtalen med Fotballstiftelsen som gjør Ranheim til en del av gatelagsfamilien

For i en by som har manglet i Fotballstiftelsens gatelagsfamilie, kommer det snart enda ett lag når Rosenborg etablerer senere i år. Og Frelsesarmeens Hveita-lag gjør med det at man kan skape helhetlige og gode planer i en by som med dialogen som ble etablert som et fast fora tirsdag håper de kan bli et eksempel til etterfølgelse.

- Det er logisk at det i dette kan være et samarbeid med RBK, Frelsesarmeen og andre relevante aktører, slik at vi sikrer et best mulig tilbud som ikke konkurrerer med hverandre med tanke på kollisjoner på tidspunkt, man kan delta på flere aktiviteter osv, understreker Lidahl.

 

- Fellesskap som gir glede og stolthet

Hver tirsdag og torsdag blir det trening på Extra Arena. Lunsj fra 12:00-12:30 og fotballtrening fra 12:30-14:00. Dette er, som alle Fotballstiftelsens gatelag, et lavterskeltilbud for kvinner og menn fra 18 til 70 år.

Ranheim 6
I dette rommet, rett bak tribunen og med utsikt til Extra Arena planlegger Ivar Sandvik å lage et eget Gatelagsrom for det sosiale, lunsj og annet rundt treningene..

- Det skal ikke handle om å bli best, men gjennom å bruke kraften til Ranheim skal vi bygge et fellesskap som bidrar til glede og stolthet i hverdagen, sier Lidahl.

Som nå gleder seg til at gatelagsspillerne inntar Arenaen. rekrutteringen inn skal blant annet Kirkens Bymisjons Eva Hansen (datter av RBK-legenden Bjørn) bidra aktivt til.

- Dette brenner jeg veldig for å bidra til, sa en engasjert Hansen på tirsdagens koordineringsmøte.

Og nettopp engasjementet for mennesker med rusrelaterte utfordringer som ønsker et miljø, en positiv aktivitet og opplevelse av mestring i trygge rammer, er noe Ivar Sandvik drives av.

- Det å få lov til å bli en del av livet deres, en del som er og oppleves positiv, det ser jeg virkelig frem til, sier gatelagslederen.

- Vi skal ha gode økter, tilpasset den enkelte. Og så skal vi ha det artig, avslutter Sandvik.

 

Samspill med RBK-planer

Med etableringen av Ranheim er Fotballstiftelsen også etablert i Trøndelag. Samtidig jobbes det aktivt med konkrete planer mange steder. Neste uke har Raufoss sin første gatelagstrening. Bodø/Glimt er også nær å få sitt prosjekt inn under Eliteserieklubbens vinger. Og på Bryne er både kommune og klubb igang med planer og dialogen med Fotballstiftelsen. Og så er altså Rosenborg også godt i gang med sitt prosjekt. Og da altså slett ikke i konkurranse med Ranheim, men i tett og godt samarbeid med gatelagsnaboen en mil lenger vest.  

Les Ranheims presentasjon av gatelagssatsingen her

Ranheim gatelag Ivar sandvik Fotballstiftelsen Foto Ranheim
Fotballstiftelsen Arne Knoph var til stede da Ivar Sandvik og Ranheim sparket i gang tirsdag.

 

Annonse fra Obos-ligaen: