Lise K foran lagene

Lise Klaveness inn i styret i Fotballstiftelsen

Lise Klaveness var høyst til stede under åpningen av Nasjonal turnering i Bergen. Nå vil Fotballpresidenten bidra enda sterkere for å videreutvikle gatelagenes fantastiske resultater som nytt styremedlem i Fotballstiftelsen.

Annonse:

Pressemelding: Lise Klaveness er nytt styremedlem i Fotballstiftelsen, paraplyorganisasjonen for gatelagene i norske klubber.

Gatelagene består av personer som har eller har hatt rusutfordringer. I fjor bidro gatelagene til at 240 personer kom seg ut i arbeid og skolegang. Tirsdag var Klaveness med og åpnet den årlige, nasjonale turneringen for gatelagene på Brann stadion.

Gatelagene er et eget tilbud for personer med rusutfordringer drevet av norske toppfotballklubber, sammen med driftsstiftelsen Fotballstiftelsen.

Tirsdag og onsdag gjennomførte gatelagene en fantastisk Nasjonal turnering i Bergen. Brann var vertsklubb som dro arrangementet strålende gjennom sammen med Fotballstiftelsens administrasjon – på det som var tidenes største med 29 deltagende gatelag fra hele landet.

Samtlige klubber i Eliteserien er blant de som nå har etablert gatelag. Modellen er fortsatt skalerbar, gitt tilstrekkelig og forutsigbar finansiering.

 

- Brenner for gatelagene

Lise Klaveness åpnet turneringen offisielt sammen med byrådsleder i Bergen Rune Bakervig, styremedlem i Brann Asgeir Sverdrup og daglig leder i Fotballstiftelsen Arne Knoph.

Og der stod Klaveness altså ikke «bare» som president i NFF, men også som nytt styremedlem i Fotballstiftelsen.

– Dette er et prosjekt jeg og NFF er stolte av og brenner veldig for, og jeg har selv bedt om å få være en del av styret. Gatelagprosjektet viser hvor viktig fotball kan være, også for de som sliter med rus og avhengighet. Prosjektet bidrar til at spillerne føler seg sett og inkludert, og får trygghet og struktur i livet. Men viktigst av alt: det bidrar til at flere kommer seg i arbeid og skolegang, sier Lise Klaveness, President i Norges Fotballforbund.

 

Ga støtte til Gatelagsjentene 

Hun fikk tidligere i år Fredrikkeprisen, og de 100.000 kronene prisen var på, ville NFF og Lise gi til Fotballstiftelsens prosjekt Gatelagsjentene. Det for å styrke andelen kvinner som er med. I fjor trente rundt 1200 spillere med gatelagene, rundt 10 prosent av dem var kvinner – en andel som stadig øker.

(saken fortsetter under bildet)

Arne Lise Morten S.jpg
Daglige leder Arne Knoph og styreleder Morten Skauge sammen med Fotballstiftelsens nye styremedlem Lise Klaveness.

For gatelagene er ikke måle å seire på banen, men i livet. Her oppnås det enestående resultater. Av de 1200 spillerne, kom i fjor hele 240 over i lønnet arbeid, arbeidstrening eller skolegang.

Det første gatelaget oppstod i Fredrikstad i 2011. Men i år er første året alle Eliteserien-klubbene stiller med eget gatelag. Til sammen er det 30 gatelag i Norge, og Klaveness vil gjerne at det etableres flere.

– Det er få tiltak innenfor rusfeltet som kan vise til tilsvarende resultater, og vi ønsker gjerne at det satses enda mer på dette prosjektet. Men da trengs det flere midler og bedre forutsigbarhet, sier Klaveness.

 

Viktig for satsingen

Hennes inntreden i Fotballstiftelsens styre blir viktig for å løfte gatelagssatsingen videre.

- Det er også et ekstra signal om at vi er idrettens og fotballens store satsing på sosial bærekraft. Lises engasjement og evne til å sette dagsorden, håper vi skal bidra til at gatelagssatsingen fortsetter å vokse og hjelpe stadig flere ut av en vanskelig situasjon, sier Arne Knoph, daglig leder i Fotballstiftelsen.

 

For mer informasjon, kontakt:

Daglig leder i Fotballstiftelsen Arne Knoph, tlf. 97 05 74 00