Må (heldigvis) gi seg - avslutter med fotballfest

Lørdag avslutter Ugur tiden på Frams gatelag - fordi han har fått seg full jobb. Hva passer da bedre enn å avslutte med en direktesendt fotballfest.

Bildet: Ugur Saat har fått seg jobb. Lørdag avslutter han på Frams gatelag med en skikkelig fotballfest. Foto: Håvard Wannebo, ØstlandsPosten

 

Østlandsligaen er igang - normalt med kamper på onsdager. Men noen ganger gjør man unntak. Som lørdagens oppgjør mellom Fram og Notodden. Det blir nemlig et direktesendt oppgjør med mye virak - to tmer før A-lagene til de samme klubbene møtes til seriestart.

Med innmarsj, godkjent pyro, speaker og direktesending på tre avisers nettsider blir det en spesiell dag for alle spillerne på Frams og Notoddens gatelag.

 

Må slutte

Men for hjemmelagets keeper blir det ekstra spesielt. Ugur må nemlig gi seg på gatelaget, rett og slett fordi han har fått seg jobb.

Så det at han måtte fortelle lagkameratene at han ikke lenger hadde tid til å være med, var jo tungt - men samtidig uendelig gledelig. 

- Nok et «gladtilfelle» i dag, da keeperen ikke kan komme da han har fått fast jobb. Stor milepæl, bra, fortalte Peder Farmen.

Det i en flott reportasje i ØstlandsPosten.

Lokalavisen i Larvik har nemlig en stor reportasje om Ugur i dag. Der legger ikke 24-åringen skjul på at han synes det er trist å forlate gjengen som har vært så viktig for ham.

Jeg sto litt på siden av samfunnet, og jeg slet med aggresjonsproblemer som jeg nå har fått bukt med.

— Ugur Saat, avtroppende Fram-keeper

– Det blir leit. Det er en fin og sammensveiset gjeng som det har vært veldig fint å være med i, men nå blir det ikke tid. Jeg ringte Arild og spurte om jeg kunne spille en siste kamp nå på lørdag, og han sa det var greit dersom jeg sa noe pent til ØP, ler Ugur Saat.

Arild vil si gatelagets smått legendariske trener Arild Anundsen - som vet at de største seierene er nettopp det å miste spillere til jobb og skole.

 

Ga følelse av tilhørighet

Det vel vitende om at Frams gatelag har spilt en helt avgjørende rolle på veien dit.

- Jeg var ferdig på skole, men klarte ikke å få meg jobb. Jeg sto litt på siden av samfunnet, og jeg slet med aggresjonsproblemer som jeg nå har fått bukt med, sier Ugur til ØP.

Så fikk han høre om gatelaget. Og det ga ham raskt en følelse av tilhørighet og samhold, og ikke minst noe meningsfullt å bruke tiden på.

Men lørdag avsluttes den karrieren som begynte i 2017.

Nok et «gladtilfelle» i dag, da keeperen ikke kan komme da han har fått fast jobb. Stor milepæl, bra.

— Peder Farmen, Fram

At det skjer med brask og bram og en fantastisk dag med kamp i Østlandsligaen blri jo helt perfekt. Der blir det studiosending direkte på op.no fra kl. 13.30, streaming av kampen, som starter kl. 14.00 - før gatelagene samles til felles måltid etterpå - før de går ut på tribunen for å heie på A-lagene sine. Den kampen starter kl. 16.00. Men da er jo allerede den viktigste kampen spilt...

Les saken om Ugur i Østlandsposten her.

Se oversikt over kamper, resutlater og tabell i Østlandsligaens pulje A her

Se oversikt over kamper, resutlater og tabell i Østlandsligaens pulje B her

Annonse: