Morten Giæver er Fotballstiftelsens nye prosjektleder

Morten Giæver kommer rett fra utviklingslederjobb i Tromsø IL når han returnerer gatelagsfotballen og blir Fotballstiftelsens nye prosjektleder.

Bildet: Daglig leder Arne Knoph og styreleder Morten Skauge er glad for å få Morten Giæver inn i sin midte. Foto: Selim Emeci / Fotballstiftelsen

 

Morten Giæver er definitivt en fotballmann. Men han er like definitivt også noe mye mer enn bare opptatt av lærkula. Det røper blant annet utdannelsen, der både psykologi og tekstforfatter-faget står på lista. Og det røpes av - blant mye - et NM-gull i teatersport!

Men Morten kan så definitivt også fotball, klubb og lagbygging. Han har levd mer enn 20 år som fotballspiller og -leder. Han har spilt over 450 kamper som profesjonell fotballspiller, da gjerne i kombinasjon med studier eller andre "utenomsportslige" engasjement. 

Og gatelag kan han også. Da han på slutten av sin aktive karriere var i Moss, kombinerte han det med jobb som trener for gatelaget der.

 

Humørfyllt relasjonsbygger

- Jeg gleder meg enormt til å få være med og videreutvikle gatelagsaktiviteten, og ser virkelig frem til å bli en del av det fantastiske som skjer både sentralt i Fotballstiftelsen og ute i alle klubbene, sier han.

Morten Giæver
Morten Giæver

Og hva han skal bidra med?

- Erfaring. Kreativitet. Og ja, humor, smiler Morten.

De som kjenner ham vet hva det betyr. For han er en god relasjonsbygger. Og så er han er aktiv innen improteater, har erfaring som tekstforfatter både for TV2- og VG-profiler.

Det gode humøret synes også på de sosiale medier, og de som ennå ikke har gjort det, bør søke ham opp på sosiale medier - der ikke minst en sagnomsust instagramkonto skaper begeistring og humør hos mange.

- Det å få opp Fotballstiftelsens instagramkonto bør være det minste jeg kan klare, smiler Morten.

 

Glad i folk

Uten at det kommer til å fylle hoveddelen av arbeidsuka når han tiltrer 1. februar. Den vil handle om møte mellom mennesker.

- Jeg er glad i folk, og gleder meg til å utvikle gode relasjoner - både de gamle jeg kjenner i klubbene og rundt gatelagene og de mange nye som er kommet til både på og rundt lagene, sier Giæver.

Så også de mange som støtter opp om arbeidet, både i det offentlige, i næringslivet og ellers.

- Vi føler med dette at vi har fått på plass en perfekt mann, sier navnebror og styreleder Morten Skauge i Fotballstiftelsen.

Da det ble klart at Selim Emeci skulle slutte, startet en prosess som ga utrolig mange henvendelser og et stort antall søkere - der det var mange svært godt kvalifiserte. 

Men både erfaringen og personligheten til Morten Giæver gjør at man føler virkelig å ha truffet blink. Det tyder også tilbakemeldingene fra gatelagslederne - som fikk beskjeden dagen før denne offentliggjøringen. Da flommet det inn med positive tilbakemeldinger. 

 

Rekorder i 2021 - spennende 2022

- Nå ser vi virkelig frem til et spennende 2022. Vi har fått inn mange nye gatelag, og ser frem til å løfte disse opp og gjøre den utvidede gatelagsfamilien enda mer robust og god, sier styreleder Skauge.

Fotballstiftelsen har i løpet av 2021 fått etablert seks nye gatelag, har fått plass på statsbudsjettet for 2022 og er i ferd med å løfte frem flere nye, spennende prosjekter rundt kjerneaktiviteten.

Og så er brukertallene helt eksepsjonelle.

Antallet spillere som har vært med og fått rusfrie timer har slått alle rekorder og antallet spillere som har kommet over i lønnet arbeid, arbeidstrening og skole er også rekordhøyt - midt under pandemien. De endelige tallene her er snart klare og vil da presenteres her på gatelaget.no.

Det er tall som skal forsterkes ytterligere i 2022.

- Jeg gleder meg enormt til å være med og bidra til at mange får et bedre liv, sier Morten Giæver - ikledd den nye gatelagsgenseren med budskapet "Samhold på ekte" - sagt av Jørgen i Brann og gjort til vår nye definisjon av hva gatelagene er for noe.

 

P.S.: Bildene i denne saken er tatt av Selim Emeci. Da han selv ble ansatt i 2017 ble det tatt bilder av en innleid pr-mann fra ett av gatelagene. Navnet? Morten Giæver.

Annonse: