Nå er "Samhold på ekte" også en hit

- Jeg kjente jeg hadde gjort noe bra, sier "Pavlo & Brokeboy" da de fant beaten til "Samhold på ekte" - låta som har potensial til å bli en hit langt utenfor gatelagsmiljøene.

Annonse:

Pavlo heter egentlig Aleksander Pavlovic og er kaptein på Stabæks gatelag. Men at han har flere talenter, skal verden snart få høre.

Sammen med Brokeboy - eller Lasse Stange som det står i passet - brukes all tid på å skape den rette beaten.

Og den har de to definitivt funnet i låta "Samhold på ekte".  

- Vi forsøkte med ulike beats. Men dette er en positiv story, den må ha en beat som passer til det, sier Lasse.

 

Spilte med stortalenter - endte i studio

Også han har spilt fotball i Stabæk. Som ung - på et 99-lag som avlet talenter i fleng, blant dem Ola Brynhildsen (Molde), Tobias Børkeeiet (RBK), Kristian Thorstvedt (Sassuolo) og Hugo Vetlesen (Bodø/Glimt).

Men Lasse hoppet av fotballsatsingen og endte noen år senere opp i et musikkstudio. Der møtte han altså Aleksander - som har en litt lengre vei i livet før han, via gatelaget, igjen er i ferd med å få fart på både livet og drømmen om musikken.

- Jeg hørte om gatelaget via rus-psykiatrien i Sandvika. Nå har jeg vært her i tre år, og trives utrolig godt. Det har en fantastisk betydning, forteller Aleksander, som er blitt samboer og snart skal bli far.

DSC05460.jpg
Stabæk-kaptein Aleksander Pavlovic trives godt i samholdet på gatelaget. Her under Nasjonal turnering i sommer. Foto: Ådne Jensen Birkeland

Men først skal han altså bli "far" til tidenes kuleste fotball-låt. Eller bare tidenes kuleste låt om du vil.

 

#samholdpåekte

På gatelaget er #samholdpåekte forlengst et innarbeidet begrep. Det står på gensere, caps og armbånd. Og snart høres det også på spotify.

Ideen om det siste kom da underholdningen skulle planlegges til banketten på Nasjonal turnering. 

- Kunne vi fått en egen låt om Samhold på ekte, undret Fotballstiftelsen.

- Det er en god ide, jeg sjekker, svarte Espen Lindmark, Stabæks gatelags rutinerte leder.

Og Espen sjekket med Pavlo, som umiddelbart tente på ideen.

- Det var utrolig deilig å lage en tekst som hadde en så klar tanke. Og da vi fant beaten kjente jeg at vi hadde gjort noe bra, forteller Aleksander.

Hvor bra ante han ikke helt før reaksjonen fra både Fotballstiftelsen og samme Espen Lindmark kom på den første råversjonen. For der kom det både tårer i øynene og godfot på gølvet.

 

Spilte foran 400

Og da Pavlo & Brokeboy fremførte låten på banketten på Nasjonal turnering, forstod de enda mer at de hadde skapt noe bra.

DSC04977.jpg
Pavlo & Brokeboy fremførte råversjonen av Samhold på Ekte-låta på Nasjonal turnering i sommer. Der gikk den rett hjem og når den ferdig miksede låta kommer, blir den garantert en hit for denne gjengen. Foto: Ådne Jensen Birkeland

400 gatelagsspillere og -ledere trykket den umiddelbart til sitt bryst. Samtidig som dette umiddelbart ligger an til å bli gatelagenes "nasjonalsang", var tilbakemeldingene tydelige på at denne låta har potensial til å bli en hit langt utenfor gatelagsmiljøene.

- Vi håper det, sier Lasse Brokeboy Stange.

Etter turneringen har de to jobbet videre med profesjonell miksing og mastering av låta. Og 23. september ble låta sluppet den i ferdig mikset utgave på spotify.

Og frem til releasedatoen kan du kose deg med andre låter av duoen. For de har låter ute allerede. Og det kommer mer senere i høst.

Pavlo & Brokeboy finner du begge på spotify - begge med sin profil, der det ligger to felles låter. Men det kommer altså mer - både sammen og hver for seg. 

At Aleksander Pavlovic kan spille gitar, er det for øvrig liten tvil om. Sjekk også ut hans instrumentale låter - da under fullt navn

Og her er også profilen til Brokeboy. Bare å følge, like og dele...