Perfekt ramme - strålende spill

Flere fra Godsetunionen. A-spillere og -trenere. Klubbledere, mange interesserte og ikke minst en hel barnehage! Rammene rundt var det lite å si på da Godset og Odd møttes i Øslandsligaen. Moro da at spillet stod i stil.

Bildet: Jubel etter god kamp da Godset og Odds gatelag leverte spenning og underholdning ALLE FOTO: BØRRE EIRIK HELGERUD

 

La oss, aller først, understreke en ting; Budskapet i tittelen om perfekt ramme må på ingen måte vurderes som en meteorologisk beskrivelse. Været da Godset og Odd møttes i Gatelagsligaen var nemlig både vått og kaldt. 

Men det hindret ikke et fulltallig publikum, en syngende barnehage (Godset-sanger må vite) og ikke minst spillernes leveranser på banen i å varme alle som var på Gulskogen denne formiddagen.

20210929-EIR05882 Web Gatelaget.jpg
Ekspertpanel 1 på sidelinjen - hele barnehagen på Gulskogen heiet ivrig. Foto: Børre Eirik Helgerud

For det fulltallige publikummet på Gulskogen fikk se en fartsfylt og uendelig spennende kamp mellom to svært gode fotball-lag. For dette ble en kamp med festfotball, sjansebonanza og mange lekre scoringer.

Lenge så det ut til at det siste, de lekre scoringene, var forbeholdt gjestene. For enten var Odds keeper Artan en levende vegg - eller så smalt det i stolper og tverrligger når Godset-gutta avsluttet sine strålende angrep.

Dette var en usedvanlig god fotballkamp med to lag som holdt et veldig høyt nivå.

— Morten Fevang, Odd-trener

Det mens Odd leverte nydelig og effektivt angrepsspill og scoret tre ganger før pause. Og da gjestene fortsatte effektiviteten mens Godset fortsatte å pepre stolpene også etter sidebyttet, lignet kampen mer og mer på avgjort. 

For plutselig stod det 5-0 til Odd.

20210929-EIR05875 Web Gatelaget.jpg
Ekspertpanel 2 - A-trenere, -spillere og ledere fulgte med da Morten Martinsen tok innkast. Foto: Børre Eirik Helgerud

Men da begynte også Godset opphentingen. Og da 1-5 endelig kom, fulgte både 2-5 og 3-5 raskt etter. Og da hjemmelaget presset enormt på for sin fjerde scoring, lignet kampen mindre og mindre på det den gjorde for få minutter siden. For her virket plutselig ingen ting avgjort.

Men i iveren etter neste redusering glapp det plutselig bakover for Godset - slik at det endte 3-6 og Odd-jubel. Det sagt, det var ikke bare ett men to fornøyde lag som gikk av banen - vel vitende om at de hadde levert lagspill og god fotballunderholdning for de mange som så på.

 

- Høyt nivå og litt flaks

Odd-trener Morten Fevang var også den første til å innrømme at om målene hadde vært noen centimeter større, så hadde nok Godset fått en annet resultat. Uten at det tok vekk det viktigste: 

- Dette var en usedvanlig god fotballkamp med to lag som holdt et veldig høyt nivå, sa Fevang da han en snau time etter kampslutt takket begge lag for underholdningen, takket Godset for den fine rammen rundt - og ikke minst takket vertskapet for den gode maten begge lag spiste sammen etterpå.

Slik gatelagsforbrødring skal fungere.  Og slik to gode fotball-lag skal glede seg over egne og hverandres gode prestasjon med noen skikkelige analyser mellom pizza-munnfullene.

Den sterke prestasjonen i denne kampen, noterte selvfølgelig Godsets A-trenere Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen seg. Og den engasjerte ikke minst ekspertene fra Gulskogens barnehage. 

Og vi andre noterer oss at Gatelagene virkelig leverer etter gjenåpningen fra koronarestriksjonene. Det både med strålende rammer på kampene og med fantastisk innsats ute på banen. 

20210929-EIR06006 Web Gatelaget.jpg
ALLE FOTO: BØRRE EIRIK HELGERUD

 

Annonse: