Perry gir bok-royalties til gatelagene

Per Joar "Perry" Hansen gir alt han skulle tjent på boka "Folk og fotball - 40 år med humor og alvor" til Fotballstiftelsen og gatelagene.

Annonse:

Bildet: Per Joar Hansen debuterte som forfatter i høst. Nå gir han sine royalties til Fotballstiftelsen. Foto: Bok i Nord

 

Det kom en liten tåre i øyekroken på Fotballstiftelsens daglige leder da tidligere landslagstrener og mangeårig topptrener Per Joar Hansen var på tråden.

- Jeg har vært privilegert og fått lov å jobbe et langt liv i fotballen. Da føles det veldig godt å få lov til å gi noe tilbake til den delen av fotballen som virkelig betyr noe, sa Perry.

Både de reelle kronene og den fantastiske gesten gjorde at vi i Fotballstiftelsen ble helt satt ut. For Perry ville rett og slett gi alt han hadde avtalt i royalties for boka "Folk og fotball - 40 år med humor og alvor" til aktiviteten på gatelagene.

Hvor mye penger det er snakk om, er litt tidlig å si - men for hver bok som selges, vil det altså gå et beløp til Fotballstiftelsen. Og det er allerede flere titusener Perry nå frasier seg.

Uten at han selv mener det er noe å gjøre et stort nummer ut av.

-  En del av det nye som har skjedd i norsk toppfotball, er at klubbene er blitt flinkere til å bruke sin status til å hjelpe mennesker som ikke alltid har det så lett. Opprettelsen av gatelag er en del av dette flotte arbeidet. Et slikt tiltak viser at fotball er mer enn bare landslag og Champions League,
sier Perry.

 

Føler det gjør bokprosjektet fullendt

Han mener det viktigste med dette er at utsatte mennesker kan bruke fotballen til å vinne over seg selv og komme tilbake til et verdig liv. Det var bakgrunnen for at han ideen om å skjenke sitt forfatterhonorar til
nettopp dette formålet.

– Om mitt boksalg kan bidra til at det kommer inn mer ressurser til dette arbeidet, så vil jeg gjerne hjelpe til. Ja, da har mitt bokprosjekt blitt fullendt: Først skrive en bok om fotball, og så bruke inntektene av dette til å hjelpe til, slik at flere får en lysere hverdag ved hjelp av nettopp fotballen.

Selve boka fikk litt oppmerksomhet da den ble lansert midt under en landslagssamling tidligere i høst - men Perrys tid som Lars Lagerbäcks assistent på det norske landslaget er bare en veldig liten del av det han nå har samlet mellom to permer. 

Da har mitt bokprosjekt blitt fullendt: Først skrive en bok om fotball, og så bruke inntektene av dette til å hjelpe til, slik at flere får en lysere hverdag ved hjelp av nettopp fotballen.

— Per Joar "Perry" Hansen

Perry har lavd av og med fotballen hele sitt voksne liv. Og forteller levende og godt om det som beskrives som en "tidsreise i norsk fotball". For boka handler om Perrys liv i det norske fotballmiljøet fra starten av 80-tallet - både som spiller, trener og fan.

I "Folk og fotball" deler han av sine erfaringer og lærepenger, med både humor og glimt i øyet og med en dyp respekt og kjærlighet til sporten. Fotballreisen går fra lille Trofors i Nordland til toppklubber og landslaget.

Dette er en bok til, av og for folk som elsker fotball - og nå går altså inntektene av salget til de som gjennom fotballen får skapt seg en ny hverdag.

 

Jubler for støtten

– Da Perry ringte og fortalte at han hadde lyst til dette, ble jeg direkte rørt. For det første er det jo utrolig raust. For det andre opplever jeg det som en stor anerkjennelse av det gode arbeidet våre gatelag driver. Og for det tredje er det for oss i Fotballstiftelsen enda et eksempel på hvordan dette
forener fotballfamilien, fra trenerne i toppfotballen til spillerne på gatelagene, sier Arne Knoph, daglig leder i Fotballstiftelsen.

Knoph mener at både forlaget, og ikke minst Perry selv, skal vite at pengene kommer meget godt med.

– Dette utgjør en forskjell for mennesker som gjennom gatelagene har fått en ny mulighet til å skape seg en god hverdag og et godt liv å leve rusfritt i, slår han fast.

 

Høyst uvanlig

Forlagssjef Ronny Trælvik i Bok i Nord opplyser at det er høyst uvanlig at forfattere gir bort sitt honorar på denne måten.

– Men det er jo veldig gleder at Perry har bestemt seg for dette, sier han.
Det er først i januar at størrelsen på dette beløpet vil være klart.

Boka "Folk i Fotball - 40 år med humor og alvor" får du kjøpt i din lokale bokhandler og deres nettbutikker. Det er den perfekte julegave - som også betyr en gave til den aller viktigste delen av fotballen. 

Perry bok.jpg
Kjøp "Folk og fotball" til deg selv eller som julegave - og gi en indirekte gave til gatelagsspillerne.