Se den aktive gatelagsuka

Gatelagene leverer enorm aktivitet, hele året! Over 100 aktiviteter loggføres hver eneste uke. Her får du oversikten.

Annonse:

Etter at Lyn startet gatelaget sitt høsten 2023, er 31 Gatelag organisert og i aktivitet under Fotballstiftelsens paraply.

Og gatelagene leverer et skyhøyt aktivitetsnivå.

Hver uke leveres det snaut 80 fotballrelaterte treninger. I tillegg gjør lagene andre aktiviteter, har arbeidstreningsprosjekter, spiller kamper, har sosiale sammenkomster, det organiseres matordninger, dugnader osv. 

Branns-Gatelag-på-raftingtur-copy
Branns gatelag brukte 2020 til mer enn fotball - her fra raftingtur

 

Hovedaktiviteten er selvfølgelig fotballtreningene.

19 – 15 – 14 – 15 – 15 er ikke en misforstått spillformasjon, men antall Gatelagsøkter fra mandag til fredag i en normaluke. 78 faste treninger. For 31 lag. I alle landets fylker. Med til sammen rundt 1500 spillere på trening, i 2023.

Alle lagene spiller kamper oppå dette. På Østlandet spilles det en egen serie med 19 lag (i 2024) og rundt 15 serierunder. Ellers i landet er det flere som deltar i bedriftsserie og det arrangeres flere regionsturneringer for gatelag ila året.

I tillegg har lagene andre faste aktiviteter og dugnader. Eksempelvis spiller både Jerv og Lillestrøm golf en gang i uka og mange lag har mer eller mindre faste sosiale aktiviteter. Det gjennomføres spillermøter på alle lagene, noen har matutlevering på faste tidspunkt, to lag har eget vedprosjekt(!), og alle lagene gjør ulike dugnader i og utenfor klubben, året rundt.

Regner du med disse ekstra aktivitetene lander vi på rundt 105 treninger/aktiviteter i uka.

Det betyr at Fotballstiftelsens Gatelag leverer rundt 5.500 rusfrie timer hver eneste uke. Året rundt.

Hva er egentlig den samfunnsøkonomiske gevinsten av gatelagene og aktivitetene deres? 430 millioner kroner, årlig, viser en rapport laget av Oslo Economics i 2023.

Gatelagenes faste fotballtreninger (og andre aktiviteter):

Skjermbilde 2024-02-05 kl. 14.31.04.png

 

Se TV2s Arill Riise besøke AaFKs gatelag på trening: 

 

IMG_3647-scaled
Vålerengas gatelag har hentet frem skiene

Antall overganger til jobb og skole var rekordhøyt i 2023!

Med faste treninger, hver uke, øker også mulighetene til å lykkes utenfor banen. Noe Gatelagsaktiviteten har gjort til gangs siden oppstarten i Fredrikstad for snart 13 år siden og til dagens 31 lag.

Bare i 2023 kom 143 spillere ut i lønnet arbeid. Ytterligere 35 kom i gang med et utdanningsløp, mens 108 kom inn i arbeidstrening hos klubber eller bedrifter.

Det er lett å se hvilken enorm samfunnsverdi som skapes gjennom klubbenes satsing på dette. Samtidig er det et arbeid som er avhengig av offentlig støtte – derfor knyttes det stor spenning til statsbudsjettet som hvert år, og med det det arbeidet som skal gjøres for å sikre en mer stabil og forutsigbar drift for dette arbeidet.