Se NRKs reportasje om planene for SørVest-ligaen

Østlandsligaen har vært en suksess i mange år. Nå planlegges SørVest-ligaen for gatelagene der. Det har NRK allerede fanget opp.

Annonse:

Bildet: Vikings Svein Helge Liknes forteller NRK Rogaland om planene. Foto fra NRK-sendingen (link til den lenger ned)

 

Viking har tatt både initiativet og noe av prosjektansvaret for det som forhåpentligvis blir en nyetablert liga for gatelagene fra Sør- og Vestlandet. Sammen med Fotballstiftelsen meisles det nå ut en serievariant der målet er å få med gatelag fra Grimstad (Jerv) til Bergen (Brann).

Reisevei og -belastning gjør at det ikke vil bli seriekamp hver uke, men at de lagene som ligger geografisk nært hverandre møtes til enkeltkamper - mens de andre kampene gjennomføres som "oppsamlingsrunder".

Disse oppsamlingsrundene vil i praksis si at lagene møtes og spiller flere kamper på en dag hos en av klubbene i midten.

Med andre ord en tilpasset modell som vil gi noe å se frem til i hverdagen, sosiale møteplasser på tvers og motivasjon og mestring til videre innsats med eget lag og i eget liv.

Planene ble diskutert på Fotballstiftelsens forrige fagsamling for gatelagslederne - og Fotballstiftelsen reiser også til Stavanger tidlig i mars for å planlegge videre, herunder også søke partner(e) som kan bidra til de, relativt sett små, kostnadene som påløper.

Planene er allerede fanget opp av NRK Rogaland.

Se reportasjen her - der både spillere og ledere i VIking forteller hvorfor dette er en god ide.

 

P.S.: For gatelagene i Midt- og Nord-Norge jobbes det videre med planer om regionale turneringer - mens Østlandsligaen også i år sparkes i gang, i år med hele 19 (!) gatelag fordelt i to puljer.