Slik var fotballfesten på Nadderud

Tidenes største nasjonale turnering for gatelagene ble - om mulig - enda bedre enn man kunne drømme om. Se bildeserier og oppsummeringer fra to fantastiske dager på Nadderud her.

Bildet øverst: Lamin og Notodden fikk mye å juble for på Nadderud. Alle foto i denne saken: Ådne Jensen Birkeland / Fotballstiftelsen

 

To dager. 27 gatelag. 72 kamper. Nærmere 400 deltakere. En fantastisk idrettsfest. Og vinnere i alle ordets betydninger.

#samholdpåekte

Det på et arrangement som ble fest fra innmarsj til premieutdeling. Det første der lag for lag ble klappet inn gjennom hovedporten på Nadderud stadion, før Stabæk og Fotballstiftelsen ønsket velkommen og Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog foretok den offisielle åpningen.

Så gikk det slag i slag. Opptil seks kamper samtidig. To speakere som holdt orden både på scoringer og tider. Jubel, scoringer og handshake for glede.

#samholdpåekte

Alt i trygg regi av Stabæks store og engasjerte stab av både frivillige og ledere - trygt ledet av gatelagsnestoren Espen Lindmark (takk igjen, Espen). Og takk til alle Stabæk-blaa som bidro.

Alle foto: Ådne Jensen Birkeland / Fotballstiftelsen (OBS! Flere bildeserier nedover i saken)

Og Nasjonal turnering er definitivt blitt et løft. Stabæk er rutinerte på dette. Det er nemlig tredje gang de er vertskap - men årets arrangement krevde helt andre dimensjoner. 

For bedre kan kanskje ikke veksten i Fotballstiftelsen beskrives: Første gang det var Nasjonal turnering på Nadderud, var det med 7 gatelag. Andre gang var det med 13. Og i år var det altså 27 gatelag som tok turen.

#samholdpåekte

Og de spilte seg gjennom puljespillet på tirsdagen, før alle forflyttet seg ned til Scandic Fornebu - der lagene overnattet og ikke minst deltok på en fantastisk bankett.

Den begynte med en liten overraskelse - i det Morten Ramm bare suste inn i lokalet og tok showet foran de 400 i salen. Litt hjelp fikk han av Aleksander fra Stabæk, Kirvil fra Sandefjord, Øyvind fra Aalesund og Andre fra HamKam - som alle svarte strålende på Ramms både saklige og mer finurlige spørsmål. 

Men Ramm inkluderte også resten av salen, enten det handlet om å raljere med bergensere, bønder, Ranheims siste A-lagsresultat eller Stabæk-folk som ifølge Ramm aldri stilte opp på tribunen til plagg under 15K.

Aleksander Pavlovic er kaptein på Stabæk og sammen med Lasse Stange helt sjef på scenen. Foto: Ådne Jensen Birkeland
Aleksander Pavlovic er kaptein på Stabæk og sammen med Lasse Stange helt sjef på scenen. Foto: Ådne Jensen Birkeland

Og en av landets aller morsomste menn skapte stemning.

#samholdpåekte

Men virkelig trøkk ble det litt senere i banketten - da samme Aleksander, med etternavn Pavlovic, entret scenen på ny. Nå under artistnavnet Pavlo og med sin kompanjong Lasse "Brokeboy" Stange - for å fremføre "Samhold på ekte-låta".

For en låt! For en kanonbra tekst og herlig beat. Dette blir en hit langt utenfor gatelagsmiljøet - men definitivt vår "nasjonalsang" når den nå skal mikses, mastres og spres på Spotify. Gled dere!!!

#samholdpåekte

Dagen etter var Pavlo tilbake i Stabæk-drakt og med kapteinsbindet rundt armen. Det et Stabæk-lag som imponerte stort også på banen. 

Onsdagen handlet om sluttspill. Og da fire ulike sluttspill som betød kamper for alle hele dagen. Selvfølgelig med lyst til å vinne. Men der alle jo egentlig hadde vunnet lenge før kampene var begynt. Og der gleden av å møtes var stor også de gangene motstanderen scoret flest.

Alle foto: Ådne Jensen Birkeland / Fotballstiftelsen (OBS! Flere bildeserier over og lenger ned i saken)

Men spennende var det. Og definitivt veldig mye god fotball. Og da må vi nevne Notodden, som alltid har hatt et meget veldrevet gatelag, men som ikke alltid har hevdet seg helt i den sportslige toppen. Det gjorde de nå - i en turnering som endte med Notodden-seier mot Brann i turneringens siste kamp.

Og da er det lov å juble over å få en av de totalt 14 pokalene som ble delt ut. Slik det er lov å juble for KFUM, som vant sin aller første seier for gatelaget i løpet av turneringen.

Og det er lov å juble for Asker og HamKam som begge scoret like mange poeng på vår nyutviklede Fair Play-tabell - og som med det delte Fair Play-prisen. 

Og det er lov å juble enten man het Ranheim eller Odd eller Jerv eller noen av de andre som også fikk sølvpokal med hjem til klubbhuset.

#samholdpåekte

Alle resultater fra turneringen finner du her

Og du - det er langt over 20 artikler her på gatelaget.no om Nasjonal turnering, mange av dem saker direkte fra klubbenes sider og noen saker produsert av Fotballstiftelsen. Så klikk deg inn og kos deg. 

Alle foto: Ådne Jensen Birkeland / Fotballstiftelsen (OBS! Flere bildeserier lenger opp i saken)

Annonse: