Spillerutvalg 1 b

Spillerutvalget løfter gatelagsprosjektet

Fotballstiftelsens nye spillerutvalg diskuterte viktige saker og kom med både tydelige og gode innspill - som definitivt påvirker organiseringen av gatelagsaktivitetene.

Annonse:

Bildet: Fotballstiftelsens nye spillerutvalg samlet på sitt første møte - da med representant og vararepresentant fra 7 av gatelagsklubbene. Bak fra venstre: Morten (Notodden), Daniel og Johnny (Bodø/Glimt), Johhny og Frode (Molde), Marius (Vålerenga), Rene og Ole Magnus (Fredrikstad) og Kim (Notodden). Foran fra venstre: Leif Tore og Jan Andre (Jerv), Olav (Vålerenga), Krivil og Tore (Sandefjord).

 

Det var historiens andre spillerutvalg i Fotballstiftelsen som møttes på Ullevaal nylig. Brukermedvirkning er definitivt viktig i en slik satsing, noe deres forgjengere i det forrige utvalget viste.

Nå var det en ny, motivert og svært engasjert gjeng som møttes for å diskutere viktige saker for og rundt gatelagene og gatelagsarrangementene.

Meningen er at denne oppgaven skal rullere mellom representanter for de enkelte gatelagsklubbene - samtidig som utvalget tar innover seg geografisk spredning.

De syv klubbene som har representanter i utvalget denne runden er Bodø/Glimt, Fredrikstad, Jerv, Molde, Notodden, Sandefjord og Vålerenga. 

De har hver sitt medlem og varamedlem i utvalget, og alle 14 møtte på dette første møtet. 

Her tok de en runde både på hvilket prosjekt de faktisk er med på - i en voksende gatelagsfamilie som nå teller 28 klubber.

 

Klart mandat

Så tok man en runde på hva mandatet til Spillerutvalget er og skal være. Og for administrasjonen i Fotballstiftelsen var det viktig å understreke at det er et sterkt mandat. Derfor legges eksempelvis spillerutvalgsmøtene en ukes tid før klubbmøtene, slik at innspill fra spillerne tas med inn til gatelagslederne og med andre ord også forankres der.

Sånn sett blir Spillerutvalget en ekstra tydelig stemme i gatelagsfamilien. Der saker de løfter opp blir med i prosessene videre.

spillerutvalg 2 b.jpg
Det var bra engasjement da det nyutnevnte spillerutvalget møttes for første gang.

Det ga en engasjert og god diskusjon om viktige tema rundt fair play, retningslinjer og oppfølging av utfordrende situasjoner - og ikke minst hvordan vi kan sikre det gatelagene skal være en arena for mestring, utvikling og samhold.

Og da kikket man ikke minst frem mot den nasjonale turneringen som skal spilles på Raufoss 30. november og 1. desember. 

Meningen er at dette utvalget skal virke til 2023, før nye klubbers representanter får samme verv.