Strålende gatelagsstart på Raufoss

Forberedelsene var grundige, planene gode og oppmøte bra. Etableringen av gatelaget på Raufoss ble en suksess fra første spark.

For spillerne strålte om kapp med sola da Raufoss sparket igang gatelag nummer 24 i Fotballstiftelsen. 

Forrige uke åpnet Ranheim gatelag - og flere klubber til er godt igang med planlegging.

Også på Raufoss kom åpningsdagen etter grundige og gode planer som har vært jobbet godt med i et snaut halvår. Anført av styreleder Asgeir Sveen og gatelagsentusiast Elin Teig har klubben trommet sammen et meget godt team. Og ikke minst et spennende offentlig samarbeid der hele tre kommuner er med.

Det var da også spillere fra Gjøvik, Østre Toten og Vestre Toten kommuner på historiens første gatelagstrening på Nammo stadion.

Der hadde nyansatte gatelagstrener, meritterte Jarl Andre Storbæk og hans medtrener Tommy Fyhn forlengst lagt ut baller og kjegler klare til øvelsene da bussen med spillerne kom, altså hentet fra de tre nabokommunene.

20210420_121028
Jarl Andre Storbæk er hovedtrener, Hege Teig koordinator for gatelaget på Raufoss

Ni spillere var på plass på dag en. Det var positivt. Samtidig vet man at tallet vil øke- For mange flere har sagt seg interessert, og ryktene sier at det har vært flittig besøk for fotballskokjøp i sportsbutikkene i området.

 

Utstyr ga tilhørighet

Når det er sagt, et lavterskeltilbud som gatelaget er, har heller ikke noen utstyrsbegrensninger. Og det var påfallende forskjell på gjengen som i sine sivile klær fikk en første velkommen og litt informasjon på en solfyllt tribune - og gjengen som kort etter kom ut av garderoben i fullt Raufoss-utstyr og lånte fotballsko.

Kanskje ga utstyret en umiddelbar selvtillit? I hvert fall ga Raufoss-tøyet en umiddelbar klubb- og lagstilhørighet - nettopp slik dette skal være. Og da utfordret man også seg selv til en flott treningsøkt ute på gresset, ledet av Storbæk og Fyhn - som raskt så det de hadde håpet på, en entusiastisk og glad gjeng som storkoste seg med både firkant, pasninger og skudd-trening.

Og på siden stod Elin Teig, som blir koordinator for satsingen, og styreleder Asgeir Sveen og smilte - sammen med blant annet ruskonsulenter fra de tre kommunene. 

 

Varmlunsj - og inspirasjon til ny økt

Og mens spillerne imponerte på banen, stod frivillige i Sportshytta rett nedenfor Nammo stadion og laget lunsj til gatelaget etter økta. Der fikk de også med seg en liten hilsen hjem, i tillegg til masse inspirasjon til neste økt.

Gatelaget på Raufoss trener hver tirsdag og torsdag. Vil du vite mer, ta kontakt med Hege Teig på gatelaget@rafossfotball.no eller 992 53 555

Les mer på Raufoss sin hjemmeside

Les sak på rusfeltet.no om "Kraften i fotball" og reportasje fra Raufoss-starten

Les om gatelagsåpningen i Oppland Arbeiderblad (krever abo)

Informasjon om Raufoss gatelag her (sak blir utvidet)

Raufoss trening 2
Bra oppmøte og god stemning i solen på Raufoss

 

Annonse fra Obos-ligaen: