Den blide rockeren som elsker gatelagsgleden

GATELAGSPODDEN: Når Nasjonal turnering blåses igang tirsdag, garanterer Frode Volden høylydt jubling - og drømmer om å vrenge Molde-drakta så ACDC-skjorta under kommer frem.

Annonse:

- Nasjonal turnering blir jo litt rock'n roll det også, sier Frode Volden i en herlig entusiastisk episode av Gatelagspodden.

Han tenker mye på musikk, av den litt røffere sorten, og snakker gjerne i musikkmetaforer når han skal beskrive livet på gatelaget.

Og snakke gjør han gjerne - og mye. Med stor entusiasme. For du trenger ikke ha kjent Frode lenge for å skjønne at dette er en blid kar. Som gjerne sprer positiv stemning.

Frodes eget humør har da også vært jevnt stigende siden han begynte på gatelaget til Molde for noen år siden. 

 

Heier på Rosenborg

Der lever han for øvrig ut rollen som klubbens eneste (?) dedikerte Rosenborg-patriot. 

- Jeg er fra Vestnes, på andre siden her. Men pappa var trønder, så jeg ble litt arvelig belastet. Det var kun når Rosenborg var i Molde vi var på kamp for å si det sånn, ler han.

Skjønt han har sett Molde en gang på bortebane i oppveksten også. Da klubben tapte seriegullet til et Mosse-lag som ble trent av Nils Arne Eggen.

- Så da heiet du på Moss?

- Nja, jeg heiet på Eggen, smiler Frode.

Som ironisk nok fikk høre om gatelaget i Molde av Stephan Sætre, dengang leder i Tornekrattet.

- Jeg tror han hadde en baktanke, at han ville konvertere meg, ler Frode.

Men det gikk ikke. Selv om hans entusiasme for gatelaget i Molde er mildt sagt enorm. 

- Jeg er definitivt en ekte gatelagsentusiast. Jeg  elsker gatelaget i Molde, og i det siste har jeg også blitt glad i hele systemet i Fotballstiftelsen, sier han.

For Frode ble nylig med i spillerutvalget i Stiftelsen, og det å møte de 13 andre representantene der forsterket gleden og betydningen av det han er med på.

Les mer om spillerutvalget her

- Jeg hadde jo ikke møtt spillerne fra de andre lagene før, sier Frode, som begynte på gatelaget rett etter forrige nasjonale turnering. Så kom nedstengningen.

Frode Volden hoved.jpg
Frode Volden trives på gatelaget til Molde - og nå i den store fotballsammenhengen som medlem i spillerutvalget til Fotballstiftelsen.

Dermed har han trent - og hatt det fint - men ikke fått være med i det store fellesskapet. Nå er han det til gangs. Både i spillerutvalget, på turnering hjemme i Molde nylig, via en gjesteopptreden for Brann (!) og så til neste ukes Nasjonale turnering.

 

Viktigst å sette pris på kampen

Der skal det jubles, og da egentlig uansett om det blir seier eller tap. Det er ganske underordnet - så lenge laget trives sammen og fellesskapet på tvers får blomstre.

- Hvem er best for et lag? De som er best i fotballspillet eller de som skaper entusiasme og glede og bygger laget. Jeg (eller "I" som han sier på dialekt) vil påstå at de som setter pris på kampen er viktigere enn de som spiller best, sier han.

Jeg vil jo gjøre det bra jeg også. Men ikke for enhver pris. Knytte vennskap blir viktigere.

— Frode Volden om deltagelsen på Nasjonal Turnering

Samtidig som han jo vet at det ikke trenger være noen motsetning mellom å være god med ball og god lagbygger.

Og det er kanskje greit, for i takt med at han har trent, begynne regne ferdigheter å utvikle seg også. Trenerne Knut Olav Rindarøy og Geir Ådne Lervåg har ikke bare skapt et positivt miljø, nå sitter tostegsfinter og tunneler. Sånn sett kan det hende det også blir en scoring, og med det mulighet til å vrenge drakta og få frem ACDC-skjorta.

Om ikke kan det hende han viser t-skjorte til ære for noen annens scoring eller positive bidrag også. 

For det halvlange håret lyver ikke, Frode har flere interesser. Og rock generelt og ACDC spesielt er en av dem.

Frode V 3.png
Frode Volden kan definitivt juble. Og finner ofte en grunn til det på gatelaget.

Hans tredje store lidenskap, bryter kanskje litt med rockeren og lagspilleren Frode. For han kan også trives meget god i stillhet helt alene. Som tur- og fjellentusiast (og han har t-skjorter som markerer det også).

- Det har vært lettere å gå i friluft enn på konsert under koronaen, sier Frode.

Men der friluftsturene lenge fungerte som et avbrekk i rushistorikken, har gatelaget blitt et skikkelig vendepunkt.

 

- Et spark på en ball blir til en mulighet

Han begynte å ruse seg relativt sent, som 23-åring som slet litt med å finne sin plass. Det ga 20 utfordrende år - men fra 2017 har han egentlig ikke sett seg tilbake.

- På gatelaget kommer man i form, kommer i humør, opplever mestring. Et spark på en ball blir til et lag som blir til en mulighet, beskriver Frode.

Og ser på sitt gatelagsliv som noe av en mønsteroppskrift.

- Jeg begynte for å spille fotball. Tenkte ikke på alt annet, NAV og andre ting. Men jeg så at her er det noe mer, en mulighet. Og etter en stund tok Knut Olav tak i det. Han bistod meg enormt mot NAV-systemet. Ga seg ikke. Maste, forteller Frode.

Det ga først tiltaksplasser. Og nå har han fått deltidsjobb på Biltema. Dermed fylles uka med gatelag og jobb.

- Jeg jobber litt redusert i starten. Men det skal ordne seg, smiler han.

Som godfølelsen ordner seg på trening og i kamp. Det skal alle som kommer til Raufoss tirsdag og onsdag få merke. 

- Jeg vil jo gjøre det bra jeg også. Men ikke for enhver pris. Knytte vennskap blir viktigere, sier han.

Og så juble da. Så det høres og synes med hele kroppen. Det blir rock'n roll...

 

Entusiastisk podepisode - med viktig undertone

Frem til nasjonal turnering kan vi virkelig anbefale denne episoden av Gatelagspodden. Den viser hvilke muligheter gatelaget gir - og er definitivt til å bli godt humør av, omtrent som Frode Voldens gatelagsliv.

...og så får du også høre hvorfor han har en gjesteopptreden for Brann.

Alle episodene i Gatelagspodden finner du her