Den perfekte overgangen

Aleksander Pavlovic har vært en viktig spiller for Stabæk lenge. Nå er han sentral i oppbyggingen av Sarpsborg 08s ferske gatelag - der det er flere kjente fjes.

Annonse:

Bildet: Ole-Magnus, Aleksander og Kim har spilt for hhv Fredrikstad og Stabæk. Nå spiller trioen for Sarpsborg 08s nye gatelag - Aleksander også som en del av lederteamet på laget. 

 

Og hva var vel mer naturlig enn å markere overgangen - og oppstarten av Sarpsborg 08s lag - med en kamp mellom de to gatelagene han ha spilt for, en kamp der Aleksander spilte en omgang på Stabæk før han byttet drakt og fullførte som Sarpsborg-spiller.

Han var for øvrig ikke den eneste som beviste hvordan #samholdpåekte har gitt gode overganger i gatelagsfotballen. Les mer om de to andre overgangene lenger ned i saken.

 

Flyttet til Sarpsborg

- Det er utrolig fint å få lov å være med og bygge opp noe nytt her i Sarpsborg, sier Aleksander.

Han er ingen hvem som helst i gatelagsverden. Pavlo - som han kaller seg når han går i studio - er mannen bak gatelagslåta "Samhold på ekte". 

Les om den store gatelagshiten her

Og hør den her:

Den mangeårige Stabæk-kapteinen har bodd i Sarpsborg sammen med sin Michelle en god stund allerede. I februar fikk de to også en datter - og det er mye som er godt i livet til Aleksander i en ny by.

Men lagkameratene i Stabæk og #samholdpåekte i garderoben der betyr mye. Der har han vært kaptein og en lederskikkelse lenge, og Aleksander har fortsatt å pendle tilbake til Nadderud og treninger med Stabæk siden han flyttet til byen ved Glomma.

 

Viktig del av trenernes team

Da Sarpsborg 08 startet sitt gatelag i april, var det imidlertid duket for en overgang. Ja, ikke bare det, Aleksander har fått en rolle som trenernes forlengede arm ute på banen.

- Aleksander betyr utrolig mye for oss og laget her, understreker trener Rune Haugan.

- Vi ser på han som en viktig del av teamet. En som kan dette og vet hva som skal til for å få til en god kultur i gruppa. Aleksander er viktig som spiller på banen, men egentlig enda viktigere som person utenfor banen, understreker hovedtrener Nikolai Kaspersen.

Trio sentral i Sarpsborg.jpg
Aleksander Pavlovic trives i teamet til Sarpsborg-trenerne Nikolai Kaspersen og Rune Haugan. Her på lagets aller første trening.

Selv stortrives Aleksander i sin nye klubb.

- Jeg er blitt tatt veldig godt imot, understreker han.

For ikke bare har han en sentral rolle på gatelaget, Aleksander jobber også rundt 08s eliteseriekamper, der han bl.a. bidrar med praktiske ting for speaker og å distribuere signaler fra VAR-rommet.

- Jeg sitter der borte, forteller han - og peker fra den ene siden av tribunen på stadion over til speakerbod og sekretariat på motsatt langside.

 

Fantastisk start for gatelaget

Og som med eliteserielaget denne sesongen, går det strålende for det nystartede gatelaget. Etableringen betød det 30. gatelaget i Fotballstiftelsen og at alle klubbene i Eliteserien er med. Og for en start det har vært.

Fantastiske 16 spillere på banen allerede på første trening har bare vokst. Nå har de over 30 som har vært innom og en i overkant av 20 på omtrent hver eneste trening. Og lagets første kamp mot et annet gatelag bød også på strålende oppmøte.

Felles lagbilde etter kamp.jpg
Felles lagbilde etter kamp

- Dette er blitt en fantastisk tilvekst for Sarpsborg 08. Gatelaget betyr allerede mye for alle oss i klubben, gir oss masse energi - og betyr også mye for hele byen. Det løfter klubbens betydning, sier prosjektleder Mona Brevik.   

- Vi må klype oss litt i armen

- Dette har snudd livet vårt på hodet

 

Trippel-overgang

De hadde testet seg med noen brobyggende kamper, før debuten mot en av de andre i gatelagsfamilien. Og da var det altså Aleksanders venner som tok turen.

Samtidig var han ikke den eneste gatelagsveteranen som ikledde seg 08-drakten denne dagen. Kim har også lang fartstid som Stabæk-spiller, men har flyttet ved Tunevannet. Nå har også han begynt på Sarpsborgs lag.

Han gjorde som Aleks, tok første omgang for Stabæk før han byttet drakt.

Og det stopper ikke der.

Ole-Magnus Kvernevik er definitivt en kjent mann i gatelagsverdenen. Han har spilt på Fredrikstads gatelag i mange år og vært en av bærebjelkene der.

Der har han blant annet vært sentral i TV2-serien om "Idretten skaper sjanser", spilt mot regjeringen Solberg på Ullevaal og ikke minst møtt og giftet seg med Carina.

Men Ole-Magnus bor i Sarpsborg, og selv om veien til nabobyen har vært kortere enn Aleksanders pendling til Nadderud, sparer også Ole-Magnus nå reisetid samtidig som han bidrar med å skape en god kultur for alle de andre og ferske lagkameratene i Sarpsborgs blåe drakt.

 

Takk fra Stabæk-lederne

Og apropos drakt. Stabæk-leder Espen Lindmark syntes nok det både var litt trist og veldig fint da han tok ordet på den felles lunsjen etter kampen. Han har bidratt med sine erfaringer til Sarpsborg, men altså mest med å sikre overgangen for sine gode spillere. For selv om Lindmark spøkte om høye overgangssummer, gjelder #samholdpåekte på alle plan - også blant lederne i gatelagsfamilien.

Les Stabæks sak fra kampen

Pål Tønnesen og Espen Lindmark.jpg
Pål Tønnesen, kommersiell leder i Sarpsborg 08, har vært sentral i planleggingen av 08s gatelag. Espen Lindmark har vært med i Stabæks satsing i 10 år. Dialogen har ikke bare gitt erfaringsutveksling, men overganger på banen.

Så overrakte Espen og trener Johannes Bech signerte drakter til Kim og Aleksander - før han både takket Sarpsborg for kampen og så frem til returkamp på Nadderud.

Overrakte signerte drakter.jpg
Stabæk-lederne Johannes og Espen overrakte signerte drakter til de to nye Sarpsborg-spillerne Kim og Aleksander.