Er du rød, grønn eller blå?
Inspirerende klubbsamling for Gatelagstrenere og -ledere på Helsfyr sist uke.
Fargene rød, grønn og blå forbinder du kanskje med fotballtrøyer eller politikk. Men på klubbsamlingen for Gatelagenes ledere og trenere sist uke betydde de noe helt annet.
Dette var tredje gang i år at ledere og trenere for Gatelagene har møttes til klubbsamling (fagsamling) og for første gang ble den arrangert på Scandic Helsfyr, et nyoppusset og flott hotell.
Rundt 60 stk deltok på samlingen som varte fra lunsj torsdag til lunsj fredag.
- Disse samlingene er utrolig verdifulle for oss alle som jobber med dette, sier daglig leder i Fotballstiftelsen, Arne Knoph.
"Biffen" fikset biffen
Men før alle møttes på Scandic var det fotballkamp. Vålerengas Gatelagsledere hadde tatt initiativ til litt fotballspilling før samlinga og det ble en tett og fin 7er-kamp på Intility Arena. André Muri viste gammel storhet, selv om han var en smule ego til tross for å være stopper...
Det var likevel lite for Muri å gjøre med motstanderlaget og deres kraftplugg, Lars Petter "Biffen" Hansen. En hver duell han var involvert i så kom han ut med ballen under kontroll. Med både Pål Årvaag og Johannes Bech i scoringsform, og forsvarsmuren Hallgeir Malm Lillesveen i taklingsform, ble det lett match for laget uten vester.
Klubbeksempler
Etter fotballkampen ble det en god lunsj før selve fagsamlingen startet. Noe info, men aller mest diskusjoner, stod på programmet. Flere temaer ble snakket om, deriblant Fair Play og prosjektet Gatelagsjentene som har som mål å rekruttere flere jenter inn i lagene.
De siste samlingene har enkelte klubber presentert et tema som er aktuelt for dem og som er eller kan være aktuelt for alle klubbene. Denne gang var det KFUM Oslo og Jerv sin tur til å presentere sine klubbeksempler. "Kåffa" snakket om kulturen i klubben og laget deres hvor visjonen "En klubb for livet" gjennomsyrer hele organisasjonen. Jerv snakket om hvordan de jobber i trenerteamet, med en kvinnelig og en mannlig leder, og hvordan det fungerer med spillergruppa, jenter og rekruttering. Gode eksempler.
Saken fortsetter etter bildet
Diversity icebraker
Resten av torsdagen ble brukt på gode samtaler, en deilig middag og landskamp.
Fredagen startet energisk, med en heltent Lars Kobro som er seniorforsker ved Universitetet i Sørøst-Norge. Kobro (og hans forskerteam) har forsket på hvordan Gatelagsmodellen fungerer og mener det er "recovery i verdensklasse".
Målet for dagen var at alle skulle bli bedre kjent med seg selv (og kollegaene) og hvilke kvaliteter man har som person, og hva man trenger for å utfylle seg selv i et team.
Kobro ledet en morsom øvelse hvor alle svarte på en del spørsmål, hver for seg, og etterpå ble delt inn i tre ulike personlighetsgrupper, basert på svarene man gav. Verktøyet heter diversity icebraker. De tre personlighetstypene ble enkelt og greit kalt for rød, grønn og blå. Så fikk gruppene anledning til å finne ut hva som var unikt for sin gruppe, og for de to andre gruppene, med en påfølgende diskusjon.
- Jeg ble faktisk litt mer bevisst på mine styrker som person, og hva jeg trenger for å utfylle de styrkene. Dette var både gøy og lærerikt, sier prosjektleder i Fotballstiftelsen, Morten Giæver.
Test deg selv og dine kollegaer.
Etter Kobros engasjerende seanse ble det delt flere gode betraktninger før klubbsamlinga ble avsluttet med en god lunsj.