Mjøndalens gatelag igang

Etter lang tids planlegging og arbeid for å sikre finansiering har Mjøndalens gatelag endelig hatt sine første treninger.

Annonse:

Mjøndalen blir dermed Fotballstiftelsens gatelag nummer 32. Det takket være ekstraordinære midler gjennom Stiftelsen Dam.

- Vårt gatelag er et resultat av et formalisert samarbeid mellom Psykisk helse og rus (PHR) i Drammen og Øvre Eiker kommuner, Fotballstiftelsen og Mjøndalen IF, skriver klubben på sin hjemmeside.

Fotballstiftelsen har gatelag over hele Norge - og leverer enestående resultater på rusfeltet.

Og nettopp samarbeidet med de offentlige tjenestene - som i Mjøndalens tilfelle altså retter seg mot to kommuner - er en av suksessfaktorene.

Oslo Economics leverte nylig sitt samfunnsregnskap for gatelagene i Fotballstiftelsen. Det viste en samfunnsøkonomisk gevinst på fantastiske 638 millioner kroner.

 

For alle - uavhengig av fotballferdigheter og -interesse

Gatelagene er en arena der personer med rusrelaterte utfordringer får et tilbud om meningsfylt aktivitet på dagtid sammen med andre. Det er åpent for alle, kvinner og menn, fra 18 år og oppover som har eller har hatt rusutfordringer. Det stilles ingen krav til verken ferdigheter, form eller forkunnskaper - i utgangspunktet må man ikke engang ha interesse for fotball. Det viktigste er at man ønsker å ha et sted å høre til, et miljø og noe fast å gå til. Så tar man det derfra.

- Gatelag er sannsynligvis landets mest effektive tiltak for mennesker med sammensatte problemer, sa USN-forsker Lars Ueland Kobro i forbindelse med Oslo Economics-rapporten.

Og nå har gatelagsfamilien altså også fått et nytt tilskudd med tilhold på Consto Arena i Mjøndalen.

Smil og glede på første trening på Consto Arena.
Smil og glede på første trening på Consto Arena.

- Her bygger vi trygge rammer sammen som kan skape utgangspunkt for varig endring. Gatelaget er et tilbud til kvinner og menn over 18 år, forteller klubben.

Første trening var 1. oktober. Nå blir det trening med påfølgende lunsj hver tirsdag og torsdag - med følgende tidsplan:

  • 1100 til 1130 kaffe, brødskive og sosialt på VIPen
  • 1200 til 1300 fotballtrening enten ute på Consto eller i Mjøndalshallen
  • 1330 til 1400 lunsj på VIPen 

Planen er at laget blir med i Østlandsligaen fra neste sesong - mens den store gulroten er Nasjonal turnering i Stavanger og SR Bank Arena 2.-4. september 2025.

Vil du vite mer om - eller prøve deg på gatelaget i Mjøndalen? Ta kontakt med trener Frode Røste (472 93 994) eller Stian Nedberg (992 31 845)

Les mer om tilbudet på Mjøndalens sider her

Mjøndalen ønskes velkommen i gatelagsfamilien i Fotballstiftelsen. Fra venstre leder Stian Nedberg og trener Frode Røste, Fotballstiftelsens Arne Knoph og Mjøndalens daglige leder Christian Gauseth. Foto: Martin Kjenaas, Mjøndalen
Mjøndalen ønskes velkommen i gatelagsfamilien i Fotballstiftelsen. Fra venstre leder Stian Nedberg og trener Frode Røste, Fotballstiftelsens Arne Knoph og Mjøndalens daglige leder Christian Gauseth. Foto: Martin Kjenaas, Mjøndalen