Se statsministerens avspark for Glimts gatelag

Statsministeren smilte om kapp med sola - før hun tok et treffsikkert avspark for Fotballstiftelsens 25. gatelag. Bodø/Glimt.

Annonse:

Det ble en strålende dag - i alle ordetsbetydninger - da statsminister Erna Solberg tok turen til Aspmyra for å hilse på Bodø/Glimts ferske gatelag.

Statsministeren var i perlehumør da hun først hilste på spillerne oppe i lokalene bak tribunen på Aspmyra - før hun kom med en helt fantastisk nyhet for hele gatelagssatsingen - da hun fortalte at Fotabllstiftelsen nå får fast plass på Statsbudsjettet.

Les sak Statsministerens viktige nyhet her

Når applausen for den nyheten hadde lagt seg bar det ut på banen - der Statsministeren tok avsparket for Bodø/Glimt gatelags første offisielle trening.

Statsministeren utelukket for øvrig ikke at hun gjerne sparket mer gatelagsfotball - gjennom et "revansjeoppgjør" fra regjeringskampen på Ullevaal i 2019 - et oppgjør som endte med stortap for Solbergs utvalgte.

- Men da hadde vi jo ikke med Abid Raja, han kan jo alt, spøkte Solberg.

Ei heller var Odd Emil Ingebrigtsen. Fiskeri- og sjømatministeren var også til stede på Aspmyra fredag. Og som Bodø-mann og Glimt-patriot var han minst like stolt som statsministeren over det nye medlemmet i Fotballstiftelsens gatelagsfamilie.

Men kanskje ble de begge litt bekymret da de så treningen ute på Aspmyra. For det var  både innsats og ferdigeter på høyt nivå som ble vist.

Kopi av 20210806_105608
De fikk mye å klappe for på gatelagstreningen, der Erna Solberg, Frode Thomassen, Arne Knoph og Odd Emil Ingebrigtsen fulgte fra sidelinjen. Foto: glimt.no

 

Begynte i Bymisjonen

Samtidig er ikke Bodø/Glimts gatelag ferske på banen. For fem år siden ble det nemlig etablert et fotballtilbud under Kirkens Bymisjons vinger. Og trener Cato Moan har i lang tid hatt en positiv, engasjert og ivrig gjeng på sine treninger.

Bodø/Glimt har samarbeidet med det laget som har levd under navnet Glimtvis, men ønsket om å komme inn under byens - og hele Nord-Norges - flaggskip har vært sterkt. Det var også Moan selv som for et drøyt halvår siden tok kontakt med Fotballstiftelsen.

20210806_103406
Trener Cato Moan var en stolt og glad mann da han takket statministeren for hennes engasjement for gatelagene. Foto: glimt.no

Viljen til å få til dette fra Bodø/Glimts side var definitivt til stede, og nå er altså det offisielle avsparket tatt.  

 

Unike muligheter i toppklubbene

- Vi har vært et lag uten klubb. Nå åpner det seg flere nye muligheter, sier Moan - som nylig skiftet arbeidsgiver, fra Bymisjonen til Bodø/Glimt.

- For oss er det ingen tvil om at solide fotballklubber har unike forutsetninger for å lykkes med å skape gode liv det går an å lese rusfritt i, sa Fotballstiftelsens daglige leder Arne Knoph på åpningsdagen på Aspmyra. -  For mennesker som sliter med angst, utenforskap og rus, skjer det noe magisk når man kommer inn på stadion og får på seg drakta og blir en synlig og ekte del av byens stolthet – da kan man plutselig ikke bli mer innenfor, fortsatte han.

20210806_104244
Statsministeren overrakte en signert bærekraftsball til gatelaget på Aspmyra. Foto: glimt.no

Det å bli en ordenlig Glimt-spiller, har da også gatelagsspillerne drømt om. Og nå trener laget i likt Bodø/Glimt-utstyr og er forlengst igang med en reell klubbintegrering.

Sammen med blant andre Ørjan Berg er Cato Moan den som på Glimt-kontoret nå vil holde tettest i arbeidet med gatelaget. Men her er det et bredt engasjement - som blant annet var synlig på åpningstreningen, der Ørjans bror Runar var med og forsterket (?) det ene laget av totalt 16 gatelagsspillere som imponerte ute på Aspmyra-gresset.

 

Ordner for A-lagets kamper

Og når det andre flaggskipet i klubben, A-laget, skal spile kamp, skjer det nå med hjelp fra gatelagsspillerne.

- Bare det at vi kan få jobbe dugnad og bidra til å gjøre klart til alle Glimts hjemmekamper er jo herlig. Det er bra for spillerne, godt for samholdet vårt og bra for klubben, sier Cato Moan.

Så skjer også denne uken. For torsdag spiller Bodø/Glimt ny kvalifiseringskamp til Europacupen - og da er gatelagsspillerne i sving i flere timer for å gjøre Aspmyra klar - før de setter seg på tribunen og heier til seier.

Akkurat slik et gatelag skal fundere som en integrert del i en norsk toppklubb. For Bodø/Glimt, som har et fantastisk bærekraftsprogram - i klubbens Action Now program - kjennes det helt riktig å få gatelaget som en del av satsingen.

20210806_102449
Statsminister Erna Solberg kastet glans over Bodø/Glimts gatelagsåpning - en dag daglig leder Frode Thomassen har sett frem til som en naturlig del av klubbens Action Now-program. Foto: glimt.no

- For Bodø/Glimt er det viktig å spille en større rolle i og rundt lokalsamfunnet. Vi ønsker å bruke vår posisjon i folks hjerter for å gjøre godt. Å få Glimtvis inn som en del av familien er både godt for oss, men også for spillerne på gatelaget, understreker Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen til klubbens hjemmeside.

Les sak om gatelagsstarten på glimt.no her

- Selv om Brann slo dere og kom igang før, begynte statsminister Erna Solberg i kjent patriotisk og humørfyllt vis - før hun fortsatte: - så er det jo viktig å notere at dere slo Rosenborg i det å komme igang.

Rosenborg er en av de klubbene som nå jobber med etableringen av gatelag, og Fotballstiftelsen skal blant annet i møte med Pål Aarvåg, nyansatt gatelagsansvarlig på Lerkendal, senere i august.

Med Bodø/Glimt igang er det 25 lag i gatelagsfamilien i Fotballstiftelsen, men alt tyder på at det kan bli 28 i løpet av 2021. 

20210806_112311
Runar Berg var med og spilte på den første gatelagstreningen der statsministeren også tok seg god tid til selfies med spillerne. Foto: glimt.no