Slik trener gatelagene - uke etter uke

Gatelagene er både flere og mer aktive enn noen gang. Se oversikten over alle treningsøktene i den travle gatelagsuka her.

Annonse:

Faste rutiner med trening og lunsj på samme tidspunkt uke etter uke er noe av nøkkelen til gatelags-suksessen. Det å få rutiner på hverdagen, noe fast å gå til og fysisk aktivitet innenfor trygge, sosiale rammer åpner dører, muligheter og motivasjon for stadig flere.

Les om de unike gatelagsresultatene med over 200 ut i arbeid og skole i 2021 her 

Med 28 gatelag i aktivitet, holdes det nå 64 treninger hver eneste uke - året rundt. I tilknytning til treningene serveres lunsj og sosiale muligheter.

Og utenom treningene spilles det kamper og turneringer, det dras på mange ulike aktiviteter og det etableres ikke minst mange gode prosjekter. Arbeidstrening er alltid et fokusområde, fengselsprosjektet Fra soning til scoring utvides nå til stadig flere steder, det jobbes nå opp en dedikert satsing rundt Gatelagsjentene og Gatelagsrekruttene - i tillegg til både familieprosjekt og førstehjelpsprosjekt.

Les mer om Gatelagsmodellen her

Men kjernen er og skal alltid være de faste treningsøktene med lunsjsamlingen. Dette er treninger med god kvalitet tilpasset den enkeltes ferdigheter - med fokus på mestring og sosial utvikling.

Her er den fantastiske gatelagsuka:

Gatelagsuka 2022

Det understrekes altså at treningene bare er en del av den totale aktiviteten. Dugnader, arbeidstrening, sosiale aktiviteter og annet bygges rundt disse. I tillegg til kamper og turneringer.  

Med 64 treningsøkter hver eneste uke - hver med lunsjordning i forbindelse med treningen, og flere andre faste aktiviteter utenom - betyr det at Gatelagene i Fotballstiftelsen nå leverer 5.000 rusfrie timer hver eneste uke. Og både antall økter, antall spillere og antall spillere som tar "overgang" til varig endring gjennom arbeid eller skole, øker hele veien. 

- Gatelaget har reddet livet mitt

Også antall gatelag er i stadig utvikling. I 2021 ble det etablert seks nye gatelag. Nå har vi dialog med flere klubber med tilhørende kommuner som ønsker å etablere et slikt prosjekt i Fotballstiftelsens Gatelagsfamilie.

Se Godset-spillernes beskrivelse av gatelagets betydning - og det magiske som skjer når man får på seg drakta:

Kontaktinformasjon og detaljer om de enkelte gatelagene finner dere her

 

Bildet øverst: Fra Raufoss og Vikings møte under Nasjonal turnering på Raufoss i november. Foto: Ådne Jensen Birkeland