Sparker i gang Østlandsligaen

Verdens lengste preseason er snart over. Seriestart i Østlandsligaen er rett rundt hjørnet. Og utover høsten blir det også regionale turneringer for gatelagene i resten av landet.

Bildet: Fra tidenes første Mjøsderby i gatelagsfotballen. Nå møtes snart Raufoss og Hamkam igjen i seriespillet. Foto: OA

 

Det er virkelig blitt lenge siden Sandefjord ble seriemester i gatelagenes Østlandsliga. Det var tilbake i 2019. 

Nå, snart to koronaår senere, er det endelig klart for seriestart igjen. Det med rekordmange lag fra Østlandet. Siden sist har nemlig Raufoss etablert gatelag her øst. Og flere er på vei.

Også i resten av landet har gatelagsfamilien vokst. Ranheim, Bodø/Glimt, Kristiansund og snart Bryne er kommet til i løpet av koronaperioden - noe som utøker mulighetene for gode sportslige opplegg også andre steder i landet. 

Det gjør at det i høst blir arrangert regionale turneringer i Sør-, Vest- og Midt-Norge - der også lagene i nord er med.

Og 30. november - 1. desember blir tidenes største Nasjonale turnering arrangert. Mer om det kommer vi selvfølgelig behørig tilbake til.

 

Seriestart 15. september
Men først ut blir Østlandsligaen - i høst i form av to puljer, begge med seriestart 15. september (en kamp tyvstartes 8. september).

Se terminliste og følg tabellen i Østlandsligaens pulje A her

Se terminliste og følg tabellen i Østlandsligaens pulje B her

Les mer om Østlandsligaen her

Det med Gatelag som har trent og jobbet godt under hele koronaperioden. Og i det siste har lagene også møttes flittig i treningskamper og miniturneringer. 

I forrige uke møttes Notodden, Odd og Strømsgodset hos førstnevnte - i en miniturnering med et strålende opplegg, topp stemning og sterke sportslige prestasjoner - ikke minst fra et Odd-lag som definitivt ikke har ligget på latsiden.

Denne uken er Stabæk på "treningsleir" i Grimstad, der de også møter Jerv og Start til en miniturnering på Jervs Levermyr. 

Kristiansund har arrangert Aktivitetscup der både gatelag og bank ble satt på plass av politiet.

Og treningskampene har vært spilt og spilles flittig etter sommeren og frem mot seriestart. To av pionerene i gatelagsfotballen, Fredrikstad og Asker møtes eksempelvis samme dag som dette skrives. Slik eksempelvis HamKam har møtt både en annen gatelagsveteran-klubb Vålerenga og ikke minst spilt tidenes første kamp for Raufoss gatelag.

Akkurat det klassiske Mjøsderbyet gjentas i den 6. serierunden som spilles 20. oktober - da på Briskeby. Men frem til det skal det altså spilles mange kamper. 

 

Her er kampene i første serierunde (15. september):

Gatelagsligaens pulje A:

  • Stabæk - Moss
  • Lillestrøm - Raufoss
  • Vålerenga - Fredrikstad
  • (HamKam står over første runde)

Østlandsligaens pulje B:

  • Asker - Notodden
  • Fram - Strømsgodset (spilles 8. september)
  • Odd - Sandefjord

Hele serieoppsettet finner du altså under menyene til Østlandsligaen.

 

Turneringer landet rundt

Men kampaktiviteten stopper altså ikke der. Med økende antall gatelag landet rundt blir det turneringer for alle.

  • Viking inviterer til Vestlandsturnering 1. oktober
  • Start inviterer til Sørlandsturnering 19. oktober
  • Molde inviterer til Midt-Norge-turnering 20.-21. oktober. Her inviteres også gatelagene i Trøndelag og Nord-Norge.

Vi kommer tilbake til egne saker om disse turneringene.

 

Tidenes største 

Og selvfølgelig kommer vi også behørig tilbake til informasjon og saker om tidenes største Nasjonale turnering, som skal arrangeres i Raufoss storhall / Nammo stadion 30. november og 1. desember.

Det blir en stor fest som avslutning på et år der lagene endelig kan møtes igjen. Og en fin inngang til et 2022 som - hvis koronasituasjonen ikke endres dramatsik - bør bety et "normalår" med seriespill vår og høst, regionale turneringer både før og etter sommeren og ikke minst en årlig og fantastisk Nasjonal turnering.

Mer om kampaktivitetene vil du finne under fanen Arrangement/Kamper øverst på Gatelagsportalen

Klikk deg inn på de ulike arrangementene under den fanen. På den siden samles også nyhetssaker om de sportslige aktivitetene.

 

Annonse fra Obos-ligaen: