Ståle Solbakken støtter vår tv-aksjonssøknad

Landslagssjefen prydet forsiden av det første Gatelagsmagasinet. Nå er Ståle Solbakken tydelig på verdien av å gi tv-aksjonen til Fotballstiftelsen og Idretten Skaper Sjanser.

Bildet: Ståle Solbakken holdt åpningstale under den Nasjonale turneringen for gatelagene på Hamar i 2019. 

Solbakken kjenner gatelagsaktiviteten godt gjennom flere år. Så ikke minst gjennom hans kjære HamKam og det gode gatelaget der. Han var også til stede da Nasjonal turnering ble arrangert på Briskeby i 2019.

Ståle Solbakken på forsiden av 443 Gatelagsmagasinet
Ståle Solbakken på forsiden av 443 Gatelagsmagasinet

Solbakkens engasjement for gatelagene bekreftet han også da han selv stilte - og fikk med seg hele landslaget på en strålende reportasje i det første gatelagsmagasinet. 

Hør Solbakkens tale på pressekonferansen om magasinet her

Nå har han fått med seg at Fotballstiftelsen og Idretten Skaper Sjanser sammen har søkt om tv-aksjonen for 2023. Og da er han tydelig på at det kan bety veldig mye for mange, mange, mange, mange tusen som sliter i samfunnet vårt.

- Jeg har fulgt Fotballstiftelsen, gatelagene og spesielt HamKam på nært hold i flere år. Det er en fantastisk jobb de gjør for mennesker med rusutfordringer i vårt samfunn, sier Solbakken.

- Det hadde vært fantastisk om 2023 hadde blitt deres år. Mange, mange, mange, mange tusen med rusproblemer ville fått hjelp, sier Solbakken om søknaden til Fotballstiftelsen og Idretten Skaper Sjanser.

 

Flere støtter søknaden

Han er ikke den eneste som støtter aksjonen.

Her er daglig leder i Sparebankstiftelsen Bjørn Haugen Morstad, selv tørrlagt alkoholiker, sitt personlige budskap.

Og her snakker en engasjert Johan H. Andresen om hvorfor tv-aksjonen bør gå til Fotballstiftelsen og Idretten Skaper Sjanser.

 

15 sterke søkere

Fotballstiftelsen og Idretten Skaper Sjanser søker sammen og kjemper mot 14 andre organisasjoner om å få neste års TV-aksjonen på NRK.

Innsamlingsrådets avgjørelse kommer 9. juni.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er godt fornøyd med søknadsbunken for TV-aksjonen 2023, sier hun til egen kanal:

- TV-aksjonen er en viktig institusjon i frivilligheten, og den symboliserer den fantastiske norske dugnadsånden. Det er gledelig at vi har fått mange gode søknader og at det er enda flere enn de siste årene. Jeg ønsker Innsamlingsrådet lykke til med vurderingen av søkerne, sier Fürst Haugen.

Her kan du se vår søknad og hvilke prosjekter vi vil realisere hvis vi får TV-aksjonen.

Annonse: