Fair Play på Nasjonal turnering

Det blir egen tabell for Fair Play under turneringen på Nadderud i august.

Nasjonal turnering 2022 nærmer seg med stormskritt. 9. august braker det løs på Nadderud Idrettspark når tidenes største Nasjonal turnering arrangeres.

Og årets turnering blir den første i historien med en egen Fair Play-tabell.

I vinter lanserte Fotballstiftelsen, i samarbeid med klubbene og spillerutvalget, en unik Fair Play-satsing. Nemlig en egen tabell for Fair Play, i tillegg til resultattabellen. Dette skulle testes i Østlandsligaen, og i miniturneringer utover våren. Både spillere og trenere i Østlandsligaen er veldig fornøyd med økt fokus på Fair Play gjennom å ha en egen tabell for det.

Vårsesongen ble en fin test for formatet og tilbakemeldingene Fotballstiftelsen har fått har vært meget gode.

- Vi opplever at dette fungerer og at både spillere og ledere setter mer fokus på det, både i treningshverdagen og inn mot kamper, sier prosjektleder i Fotballstiftelsen, Morten Giæver.

Dommerkortet som har blitt brukt, med kriteriesett for Fair Play-poengene, ble også tatt i bruk på Coop miniturnering i Trondheim i mai og under Vestlandscup i Bergen i starten av juni. Og det med hell.

Etter vårsesongen i Østlandsligaen og miniturneringene har lagene og dommerne fått erfaringer med dommerkortet og hvordan en kan bruke dette. Etter tilbakemeldingene som har kommet blir det nå noen små endringer til Nasjonal turnering mtp hvordan poengene vurderes.

- Det har vært positive tilbakemeldinger fra klubbene. Samtidig har vi hatt noen diskusjoner på hvordan vi kan forbedre det og har derav kommet med noen små endringer i beskrivelsene av kriteriene for poeng. Vi har bl.a. løftet lista for ekstra god fair play og kommet med noen eksempler på hvordan en kan score poeng der. Hvis man blir med en skadet motspiller på legevakta ser vi på det som en ekstraordinær fair play-prestasjon. Men, vi håper jo ikke at det blir shuttle-trafikk ned til legevakta på Nasjonal turnering, smiler Giæver.

Det er mulig å score 3 ordinære poeng og 1 bonuspoeng pr kamp, som før. Begge lag kan score maks antall poeng, lagene kjemper ikke mot hverandre i kampen, men samler opp poeng for seg selv i hver kamp.

Dette er kriteriene for å få poeng

Spilletid / Deltakelse fra alle:
Alle som er med spiller / gode deltakelse fra alle

Backing-stemning / Oppførsel:
Poeng hvis dommeren opplever at det er positiv / backende stemning i laget, både internt og overfor dommer(e), motstandere og ev. publikum. Enkle spontane reaksjoner er innafor. (Litt over norm.)

Ekstra god Fair Play-prestasjon:
Denne skal henge høyt. 
Enkelthendelser som er ekstraordinære. 
Eks: Låne spillere til det andre laget ved skader / Få dommeren til å omgjøre viktig avgjørelse i ens eget lags disfavør / Bli med skadet motspiller på legevakten

Kjønn (bonuspoeng):
Bruk av flere enn ett kjønn gir ett bonuspoeng utover de tre beskrevet ovenfor.

 

Last ned dommerkortet her

 

Les mer om Nasjonal turnering 2022

Annonse: