Gatelagspodden er tilbake - en ny sesong med stolte historier

Gatelagspodden er tilbake med en ny sesong - spekket med de ekte historiene om hvor viktig fotball egentlig kan være. #samholdpåekte

Annonse:

Bildet over: Morten Hagen (i midten) på Notoddens gatelag har fortalt sin sterke historie i forrige sesong av Gatelagspodden. Du kan høre den nå. Foto: Ådne Jensen Birkeland 

 

Nå er den ute, den første av vårens episoder i det mange vil hevde er verdens viktigste podkast. 

Du finner den der du hører slikt, som på Spotify her - 100 prosent gratis. Du finner den også i appen Podcaster.

Og en ny sesong med stolte historier starter med en "selvsentrert" prat om hvem og hva Fotballstiftelsen er - og hvilke fantastiske resultater gatelagene våre oppnår. For enkeltmennesker. For lag. For hundrevis som opplever en ny hverdag når de inkluderes i det fellesskapet bygdas og byens stolthet er.

Det er nemlig Fotballstiftelsens administrasjon - Morten Giæver og Arne Knoph - som ubeskjedent nok sitter bak hver sin mikrofon i den episoden som markerer starten på 2023-sesongen av Gatelagspodden.

Mange episoder ute

Men fortvil ikke, snart kommer de viktigste aktørene på banen. Spillerne. Allerede neste fredag slippes sesongens neste episode - og så vil vi lansere en ny episode omtrent hver tredje fredag fremover. Og da er det altså først og fremst spillerne selv, men også trenere og ledere som skal fortelle sine historier. De ekte historiene. 

Må takke gatelaget for at jeg er det jeg er i dag. Er i skole og jobb. Jeg gjør jobben, men gatelaget satte meg inn på veien til fagbrev og jobb, takk.

— Fra Fotballstiftelsens spillerundersøkelse

Og for de som er utålmodige så er det jo bare å gå inn og høre på episodene fra forrige runde. De ligger der, sterke og like aktuelle som før.  

Du finner alle episodene som er ute her

Morten Hagen (bildet øverst) fortalte eksempelvis om hvordan hans brutale erfaringer er perfekte for jobben i NAV i episode 4 - som du finner mer om her.

Og husk - du finner alt om Gatelagspodden på egen link øverst på denne hjemmesiden.

Les mer om Gatelagspodden her

 

Ikke skryt - fakta

Og her kommer det altså et jevnlig påfyll av nye episoder utover våren. Noen teasere om hva som venter får du også i den første episoden.

Og der sitter de og skryter - ikke av seg selv, men av den fantastiske jobben gatelagene gjør. Og ikke minst den utrolige innsatsen spillerne på lagene gjør for å snu en vanskelig hverdag til nye muligheter.

Skjønt det er ikke skryt, det er fakta. 

Om 30 gatelag fra hele Norge. Om rundt 1.200 spillere. Om - i 2022 - 240 overganger til arbeid, skole og arbeidstrening. Og ikke minst om det som nå er rundt 5.500 rusfrie timer hver eneste uke. Året rundt.

#samholdpåekte

For denne episoden er en status på hvordan dette prosjektet har vokst og blitt Idretts-Norges store samfunnsprosjekt.

Eller det Lise Klaveness kaller "juvelen av det fotballen gjør på sosial bærekraft"

Skjønt det er ikke skryt, det er fakta.

— Om resultatene i Fotballstiftelsen

For Gatelagsfamilien vokser stadig. Og ovennevnte tall blir fort foreldet. Hvert eneste år Fotballstiftelsen har eksistert, har det nemlig blitt satt rekorder på alle områder. Det skal fortsette - selv om det aller viktigste er hverdagen og kvaliteten i den på det enkelte lag og for den enkelte spiller. 

Og allerede i denne første episoden kommer det noen reelle historier og tilbakemeldinger. Som fra den årlige spillerundersøkelsen Fotballstiftelsen nylig gjennomførte. Der blant annet følgende sitat er hentet fra:

Må takke gatelaget for at jeg er det jeg er i dag. Er i skole og jobb. Jeg gjør jobben, men gatelaget satte meg inn på veien til fagbrev og jobb, takk.

 

Mestring og motivasjon

Og da er vi ved kjernen av hva som er det virkelige målet med gatelagene - ikke det å bli best med ball, men å komme i form, kjenne seg inkludert og oppleve mestring, og gjennom det bli både motivert for og i stand til å ta steget over i jobb, skole og arbeidstrening.

Eller som en av våre 1200 spillere forteller det:

Jeg vil anbefale dette til alle som trenger hjelp.

Hør her fra denne episoden av Gatelagspodden her: