Møreturné avrundet med økt hos Aafk i Mørevær

Både Fotballstiftelsen og Ålesund idrettsråd deltok på Aalesunds gatelagstrening.

Annonse:

- Jeg ble imponert over opplegget!
Det sa tidligere Aafk-spiller og nå daglig leder i Ålesund idrettsråd, Kristoffer Tollås, etter å ha vært med på trening i regnværet onsdag.

Bildet øverst, fra venstre: Kristin Herje Nørve (samfunnsansvarlig Aafk), Morten Giæver (prosjektleder Fotballstiftelsen), Kristoffer Tollås (daglig leder Ålesund idrettsråd), Oddbjørn Lie (trener Aafk gatelag), Hans Perry Silseth (miljøterapeut Aafk gatelag).

Sist uke leste Tollås om resultatene av den nye rapporten fra Oslo Economics som viser at den samfunnsøkonomiske gevinsten av gatelagene er på 638 millioner kroner årlig.
- Det er utrolig imponerende tall og jeg tenkte det ville være fint å komme på besøk for å se litt nærmere på hvordan gatelaget i Aafk driver, sier Tollås.

En smart pasning er like rundt hjørnet.
En smart pasning er like rundt hjørnet.

Prosjektleder i Fotballstiftelsen, Morten Giæver, var også med på treningen. Han har hatt en real Møreturné denne uka.
- Kjente jeg var litt mør i beina i dag ja, fleiper Giæver tørt, før han fortsetter. Jeg startet hos KBK i Kristiansund mandag, fortsatte til MFK i Molde tirsdag og er hos Aafk i Ålesund i dag. Det er alltid hyggelig og gøy å besøke lagene her, og ikke minst å trene med dem, sier Giæver og utdyper:
- For oss er det både givende og lærerikt å møte spillerne og få en følelse av hvordan tilbudet hos den enkelte klubb fungerer og har utviklet seg siden sist gang vi var på besøk. Her i Aafk drives prosjektet meget godt, med Kristin Herje Nørve i spissen, og klubben er virkelig engasjert og interessert i være med å utvikle tilbudet. Så var det jo en ekstra bonus i dag at daglig leder i Ålesund idrettsråd også tok turen, fortsetter Giæver.

- I dag var vi 13 gatelagsspillere på trening. Det er noe lavere enn vi har snittet på de siste månedene. Høstferie og været får være noe av forklaringen, sier trener Oddbjørn Lie.
- I dag var vi 13 gatelagsspillere på trening. Det er noe lavere enn vi har snittet på de siste månedene. Høstferie og været får være noe av forklaringen, sier trener Oddbjørn Lie.

Tollås, som tidligere har vært profesjonell fotballspiller i mange år, startet i sin nye jobb i august etter å ha vært lærer i ni år. Han vet veldig godt hva fysisk aktivitet kan gjøre for mennesker.
- Det var veldig fint å kjenne på kroppen hvordan det er hos gatelaget her i Aafk. Vi jobber jo selv med inkludering innen idretten og dette er et prosjekt som jeg opplever leverer i ypperste klasse når det gjelder å inkludere mennesker, og å skape fellesskap, aktivitet og mestring, i idretten, forklarer Tollås.

Les mer om Aafk gatelag her.

Les mer om rapporten og de samfunnsøknomiske gevinstene av gatelagene her.

 

Konsentrerte spillere.​​​
Konsentrerte spillere.​​​
Oddbjørn Lieker regn, vind og kulde.
Oddbjørn Lieker regn, vind og kulde.