Nytt nummer av Gatelagsmagasinet på vei

443 Gatelagsmagasinets første utgave høstet mange lovord som et kvalitetsmagasin både i ord, bilder og produksjon. Nå er neste nummer på vei - med nye sterke historier om et gatelag nær deg.

Bildet: Møtet mellom gatelagsspillerne Maria, Jane og Amalie og landslagsspillerne Caroline, Maren og Ada får god plass i det nye nummeret av Gatelagsmagasinet #samholdpåekte. Foto: Vidar Ruud

 

4-4-3 Gatelagmagasinet er nesten i rute, men de har som mange andre i bransjen papirutgivelser preget av at det er krise innenfor papirleveranser – verden over. Men nå er det etterspurte magasinet rett rundt hjørnet.

Slik ser coveret på nr 2 ut - her i Bodø/Glimts farger
Slik ser coveret på nr 2 ut - her i Bodø/Glimts farger

- Vi ser ut til å  lande støtt som bare det, og juniutgaven er i trykken straks før helga. Vi gleder oss veldig til nummer 2, sier den ene av de to redaktørene og utgiverne av gatelagmagasinet, Tom Stalsberg.

Gatelagsmagasinets første nummer hadde Ståle Solbakken på forsiden, og landslagssjefen var også høyst til stede på lanseringen av den historiske utgaven.

Nå er det damene og møtet mellom gatelagsjentene Amalie, Jane og Maria og landslagsjentene Caro, Ada og Maren som får fronten.

Det vil si, hele kvinnelandslaget stiller opp inne i magasinet, iført lånte gatelagsgensere med #samholdpåekte. Og samhold ble det denne dagen på Ullevaal. Slik blir dette også et symbol på hva gatelagene er, en ekte del av fotballfamilien, i klubb og for Norge.

 

SELGES GJENNOM KLUBB OG GATELAG

Tom Stalsberg og Morten Pedersen har jobbet som besatte for å få denne utgaven i havn, og klubbene har denne gangen bestemt opplaget selv. Det tror de to er veldig smart.

-Vi er så happy med at vi får lov til å være med i denne gjengen og i juniutgaven, som gatelagene skal selge på kamper og til sponsorer og andre, er vi selvsagt veldig fornøyde med, sier Stalsberg.

Og sprudler når de beskriver innholdet:

- Her har vi fulgt det viktige nybrottsarbeidet, ”Fra soning til scoring”, vi har møtt Edvard i Kristiansund, vi har vært på nasjonal turnering på Raufoss (stor billedkavalkade), vi har vært på noen seriekamper - og vi har fått Frode Volden, fra Molde gatelag, til å skrive en kongesak om rock og vi har Norge i rødt, hvitt og blått blekk.

Og når de først er i gang med å ramse opp innholdet i det velfyllte magasinet:

- Vi har en deilig sak om mange av de forskjellige tatoveringene hos mange av spillerne, denne saken toppes av at Fram-kaptein Tommy valgte å få sin første tatovering. Vi var med da Tommy la seg under ”blekket”, sier Stalsberg.

 

DAMEMØTE PÅ ULLEVAAL

Han legger til at den store saken er også hvordan det gikk da tre av damene fra VIF, Asker og HamKam fikk møte Ada Hegerberg, Maren Mjelde og Caroline Graham Hansen. Det ble samhold på ekte, en skikkelig fin stund på Ullevaal ble det.  

- Dette er 116 sider proppfullt med mye sterke stories og mye humør og mye overraskende stoff. Vi ønsker også RBK og Kåffa velkommen med reportasjer pluss at kulturminister Annette Trettebergstuen er vår gjestekommentator, smiler redaktøren.

Stalsberg og Pedersen er velkjente medienavn, ikke minst på grunn av sine mange år i Dagbladet. Nå har de, som de selv beskriver det, funnet meningen med livet ved å legge inn all sin faglige erfaring på et helhetlig kvalitetsprodukt om de viktigste fotballhistoriene.

 

INNTEKT FOR GATELAGET

Magasinet sendes rett fra trykken ut til det enkelte gatelag. Det med egne forsider tilpasset fargene til hver enkelt klubb.

Økte papirkostnader - og faktisk en del klager på at magasinet var for billig (!) - gjør at prisen denne gang er 160 kroner. Men her går altså halvparten til det enkelte gatelag (selges med hver klubbs vippsnummer på fronten). Den andre halvparten til produksjon og planlegging av neste nummer.

- Så nå er det straks klart for å selge så vi kan få inn spenn og begynne å planlegge neste utgave, sier Stalsberg som kan opplyse om at 4-4-3 også har fått litt fin støtte fra Fritt ord siden sist.

- Det gjør at vi kan betale symbolske summer til frilansere, men på sikt håper vi at vi selger nok til at vi kan betale ordentlig for oss også. Men, det viktigste okke som er: RUSFRIE MINUTTER, DAGER GO TIMER SOM BLIR TIL ÅR. Heia dere, avslutter Tom Stalsberg.

Les om lanseringen av det første 443 Gatelagsmagasinet

Hør lyden av det første gatelagsmagasinet her

P.S.: Noen få eksemplarer av utgave nummer 1 er fortsatt å få kjøpt mange steder, evt hos Fotballstiftelsen, send da mail til post@fotballstiftelsen.no

Annonse: