Spiller med gatelaget.no på ryggen

Når OBOS-ligaen sparkes igang lørdag, har både Raufoss og HamKam drakter med Fotballstiftelsen og gatelaget.no på ryggen.

De vil sikkert "krangle" om hvem som var først med ideen der på hver sin side av Mjøsa. Det er liksom noe med å være på rette sida...

Men de har i hvert fall tenkt likt, de to OBOS-klubbene på Innlandet, når det gjelder hvilket samfunnsprosjekt som står dem aller nærmest og hva de skal ha synliggjort på ryggen av drakta.

IMG_209011
Raufoss-drakta - ekstra pen på ryggen i år. Foto: Raufoss Fotball

Og den rette sida i dette tilfellet er med andre ord baksida. Der, nederst på ryggen på klubbenes drakter, er plassen som kjent forbeholdt et "slagord for humanitært / veldedig arbeid". Og begge de to klubbene har i år altså valgt det prosjektet som står klubben aller nærmest - som virkelig er klubben.

Raufoss startet sitt gatelagsprosjekt så sent som i april, men hadde i arbeidet med etableringen forlengst lagt inn planene for A-drakta.

HamKam har hatt sitt gatelag i gang i fire år, og har levert fantastiske resultater. Hør tre lengender prate om det i Gatelagspodden her.

 

- Har omfavnet gatelaget 

- HamKam som klubb har omfavnet gatelaget. Det er ingen sjølsagt ting, men det betyr at vi heier, sier Kai Kristiansen på Gatelagspodden.

Som gatelagstrener er han samtidig veldig stolt og glad over hvordan alt, og ikke minst gatelaget henger sammen med den profesjonelle satsingen i klubben. Det ikke minst eksemplifisert gjennom Alex, gatelagsspilleren som nå jobber i klubben og blant mye legger forholdene til rette for laget i OBOS-ligaen.

- Det kuleste av alt er jo at det er gatelagsspilleren som sørger for at Kjetil Rekdal har det ok som profesjonell trener i HamKam, smiler Kristiansen.

 

En viktig del av klubben

Og på den andre sida (av Mjøsa) har de altså tenkt helt likt. For Gatelaget er ikke en "aktivitet på siden" - men en integrert og ekte del av klubben - fra styrerom via A-lag og til supporterne på tribunen.

- Vi har jo hatt andre samfunnsprosjekter på ryggen tidligere, men med når Gatelaget nå er blitt en viktig del av oss, er jo dette noe vi alle virkelig er stolte av. Det er jo oss, og noe både jeg og A-spillerne kjenner identitet til og bryr oss om, sa styreleder Asgeir Sveen da han først lanserte ideen.

- Gatelaget er en del av HamKam, understreker naboens nye daglige leder Bent Svele - som beskriver det både gjennom gleden han har av å snakke med gatelagsspillerne, hvordan de hjelper til på kafeen og andre steder i klubben, at han har en gatelagsspiller som sentralt ansatt og at gatelaget trener på den samme banen som A-laget bare et kvarters tid etter at Kjetil Rekdals menn har gått av.

De samme Rekdals menn løper inn på den samme kunstgressmatten til serieåpning lørdag 15. mai kl. 18:00 - da med Stjørdals/Blink som gjester. Samtidig befinner Raufoss seg noen mil lenger sør, når de OBOS-åpner borte mot Strømmen. 

HamKam-drakt forfra
Alexander Melgalvis og Vetle Skjærvik spiller med Kamerater på brystet og gatelaget.no på ryggen. Foto: Fredrik Garshol, HamKam

- Jeg synes det er en perfekt match for oss i HamKam å spille med Kamerater på fronten og gatelaget på ryggen. Alle i Hamkam, enten det er A-lagsspillere, barn, gatelagsspillere, gamle veteraner eller fans, så er vi alle kamerater, sier markedssjef i HamKam Frederik Garshol.

- Ettersom Gatelaget vårt er den del av den daglige driften her på Briskeby er det veldig naturlig og spille med Fotballstiftelsen og Gatelaget.no på ryggen, fortsetter han.

 

Håper flere følger etter

- For oss er det veldig positivt at disse klubbene vil både promotere Gatelagsportalen, gatelaget.no, men også at de tydeliggjør hvordan gatelaget og A-laget henger sammen og er en sentral del av samme klubb, sier Fotballstiftelsens daglige leder Arne Knoph, som gjerne ser at flere av de mange gatelagsklubbene etter hvert og når det føles naturlig gjør det samme.

Det er i skrivende stund 24 aktive gatelag, men det tallet vil øke med tre-fire til i løpet av året.

 

Annonse: